Actriţa Dorina Lazăr, la TIFF, despre cel mai recent film în care joacă: Să dea Dumnezeu ca regizorul să mai facă filme şi echipa să mai aibă nevoie de mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă, joi seara, la proiecţia filmului „Monştri.”, din cadrul TIFF, actriţa Dorina Lazăr a încântat publicul cu naturaleţea şi replicile sale, cei din sală aplaudând-o în repetate rânduri, cât şi pe echipa filmului regizat de Marius Olteanu.

„Pot sa spun bună seara? Bună seara. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt la Cluj, că sunt pe aceasta scenă, unde, acum 40 de ani,am văzut sala la fel de plină- mulţi dintre voi nici nu eraţi născuţi”, şi-a început micul discurs pe scena Casei de Cultură a studenţilor din Cluj, actriţa Dorina Lazăr (78 de ani).

Actriţa şi-a amintit că venise în oraş cu echipa teatrului Odeon, pentru a juca  „Arta conversaţiei”, după romanul omonim de Ileana Vulpescu, spectacol regizat  de Eugen Todoran. Lazăr juca rolul Sânzianei Hangan.

Rapid, actriţa a făcut trecerea la filmul care tocmai fusese proiectat şi în care joacă rolul unei „mamaie” care îşi bate nepotul la cap să facă un copil- „Monştri.”, de Marius Olteanu.

„Filmul acesta a fost o experienţa specială... Regizorul şi cu mine nu ne-am prea înţeles, mai mult ne-am certat, dar până la urmă important e ce iese şi sper sa fie un film de referinţă pentru viaţa noastră, pentru cinematografia noastră. Să dea Dumnezeu să mai facă filme şi echipa să mai aibă nevoie de mine. Să ne mai vedem poate!”, a mai spus actriţa.

„Monştri.”, în regia lui Marius Olteanu, care spune povestea a 24 de ore din viaţa unui cuplu, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa), care, pentru toţi cei din jur, pare perfect. Povestea a pornit de la scurtmetrajul lui Olteanu, din 2015, „Scor alb”, care şi-a lăsat spectatorii cu prea multe întrebări, aşa că se cerea o dezvoltare a poveştii. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite