Acorduri de operă în Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare festival de muzică clasică în aer liber din Transilvania se desfăşoară până duminică la cunoscutul castel din judeţul Hunedoara. Festivalul, care a început duminică seară, aduce publicului proiecţii de film şi operă în aer liber.  În curtea interioară a castelului sunt 450 de locuri, iar intrarea la film costă doar 3 lei.

Una dintre atracţiile festivalului desfăşurat în Castelul Corvinilor (Hunedoara) este gala de operă care debutează vineri, 8 iulie, de la ora 21.00, cu un spectacol al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" din Constanţa.

Evenimentele din cadrul „Opera Nights" se întind pe parcursul întregii săptămâni, iar serile de sâmbătă şi duminică vor fi dedicate exclusiv operei în aer liber.  Sâmbătă, 9 iulie, participanţii la festival vor putea viziona concertul „Bijuterii muzicale", al orchestrei şi corului teatrului constănţean.

Muzica lui Verdi încheie festivalul

Muzica lui Giuseppe Verdi va încheia festivalul. „La Traviata" va răsuna duminică seara între zidurile edificiului medieval, pusă în scenă de Vienna Opera Company şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski". Pentru fiecare din ultimele trei zile de spectacole, preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei, iar un abonament la toate spectacolele „Opera nights" va costa 50 de lei.

„Castelul Corvinilor" este un loc potrivit pentru spectacolele de muzică clasică, Festivalul Opera Nights va fi singurul din ţară care se desfăşoară în aer liber, iar spectacolele pe care le propunem la această primă ediţie au menirea de a contribui la formarea unui public de operă educat", a declarat Alexandru Gruian, directorul executiv al festivalului.

Festival de „lume bună"

Prima seară a festivalului care a debutat ieri a inclus vernisajul unei expoziţii inedite de fotografii despre istoria municipiului şi a siderurgiei, evenimentul fiind organizat de tineri. Tot în deschiderea celor opt zile de sărbătoare în curtea Castelului Corvinilor, hunedorenii au fost invitaţi să vizioneze documentarul „Siderurgica Hunedoara", relizat în 1994 de jurnalistul Alexandru Gruian, într-o perioadă în care coşurile ultimelor furnale din combinat încă mai fumegau. Concertul de jazz al formaţiei „Tempo" şi proiecţia de film „Imperiul minţii/Inland Empire" au completat inaugrarea festivalului.

Locul unde s-a filmat „Ghost Rider"

În toamna anului trecut, Castelul Corvinilor a fost locul de filmare al mai multor scene din „Ghost Rider 2", un thriller în care vedeta americană Nicolas Cage deţine rolul principal. Castelul, despre care se spune că ar fi fost locul de întemniţare al domnitorului Vlad Ţepeş a fost, în ultimii ani, ţinta mai multor producători străini. De asemenea, castelul găzduieşte mai multe festivaluri, aici organizându-se evenimente precum „Toamna muzicală hunedoreană", „Dracula Nights" şi „MuziCastel".  Bugetul Festivalului de muzică clasică din acest an este de 164.000 lei.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite