Comoara din sacul de gunoi: jucării „Star Wars“, vândute cu 400.000 de lire sterline, după ce au fost găsite aruncate într-un garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Star Wars
Star Wars

După ce a moştenit casa vecinilor, un cuplu a descoperit în garajul acestora saci de jucării „Star Wars“pe care au reuşit să le vândă cu 400 de mii de lire sterline.

Un cuplu din Marea Britanie a descoperit într-un garaj plin cu saci de gunoi, care le-au fost lăsaţi moştenire prin testament de un vecin, o veritabilă comoară de jucării inspirate din          franciza cinematografică „Star Wars", ce au fost vândute la licitaţie cu circa 400.000 de lire sterline        (443.000 de euro), informează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi soţi britanici, care locuiesc în Stourbridge, un oraş din Anglia, nu ştiau la început ce ar fi trebuit să facă cu toţi acei saci umpluţi cu păpuşi şi nave spaţiale pe care vecinul lor le colecţionase timp de mai multe decenii, relatează cotidianul The Times.

Fiul lor a fost acela care a avut surpriza să descopere valoarea jucăriilor, după ce a apelat la serviciile unui comisar de licitaţie, rugându-l să estimeze colecţia, care includea o serie de figurine aflate încă în ambalajul original.

„Multe erau uşor umede, din cauza modului în care au fost depozitate, dar aceasta este cea mai frumoasă colecţie de obiecte 'Star Wars' pe care am avut ocazia să o văd vreodată", a declarat pentru cotidianul britanic acel expert, Chris Aston, reprezentant al casei de licitaţii Aston's Auctioneers.

„Am primit solicitări din partea unor colecţionari din lumea întreagă care şi-au exprimat interesul, iar noi eram convinşi că licitaţia se va desfăşura cu bine", a adăugat el.

Printre obiectele scoase la vânzare se afla o figurină ce reprezenta un comandant al Star Destroyer, una dintre navele flotei Imperiului Galactic. Figurina în cauză, una dintre singurele două exemplare cunoscute în zilele noastre şi care se află încă în ambalajul său original, a fost vândută cu 32.500 de lire sterline (peste 36.000 de euro).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite