Cele mai dese greşeli pe care aproape oricine le-a făcut în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recrutorul Eric Baker a realizat un studiu pentru a afla care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac oamenii atunci când vor să îşi schimbe locul de muncă.

Volumul „Chasing Stars: The Myth of Talent and the Portability of Performance” scris de Baker dezvoltă principalele greşeli pe care le facem atunci când căutăm un alt job, notează „Business Insider”.

1. Nu faci o cercetare adecvată

Este foarte important să afli dacă noua companie la care ai aplicat este un loc care îţi poate oferi satisfacţii şi dacă respectiva companie caută persoane care întrunesc calităţile pe care le ai, iar pentru asta nu este de ajuns să faci cercetare doar înainte de interviu. 

Cei care caută joburi nu reuşesc „să cerceteze piaţa suficient pentru a şti unde ar putea să se integreze”, a delcarat un recrutor. „Nu ţin cont de atuurile şi slăbiciunile lor”, continuă acesta.

2. Pleci din cauza banilor

Pentru că prin bani se poate măsura succesul, oamenii ignoră adesea alţi metrici mai puţin cuantificabili, precum respectul, senzaţia de împlinire sau un raport bun cu colegii. A-ţi schimba jobul pentru unul mai bine plătit un înseamnă că vei fi mai fericit.

„Cei care caută joburi se consumă din cauza salariului şi nu dacă sunt potriviţi sau nu, aşa că merg în continuare, confundând compensaţia cu recunoaştera, satisfacţia personală şi altele”, a menţionat un recrutor.

3. Te muţi că să scapi de actualul loc de muncă

Pentru că vrei cu ardoare să pleci de actualul job, nu o să acorzi multă atenţie ce o să faci după şi, în loc să îţi construieşti o carieră, o să treci de la o situaţie de criză la alta.

4. Te supraestimezi

Oamenii, adesea, îşi supraestimează abilitatea de a accepta provocări într-o poziţie nouă. Acest lucru poate avea efecte devastatore dacă este combinat cu greşeala numărul 1.

Ei se uită la compania la care activează şi presuspun că ea este problema şi nu conştientizează că ei înşişi pot fi o parte din problemă”, a menţionat un recrutor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite