Cele mai bune materiale pentru mobila de bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune materiale pentru mobila de bucătărie. Când vrem să cumpărăm sau să fabricăm singuri mobila pentru bucătărie trebuie mai întâi să ţinem cont de stilul pe care îl dorim şi de amenajarea celorlalte încăperi. Astfel, putem opta pentru o bucătărie clasică sau pentru una modernă, cu materiale în culori foarte vii.

Cele mai bune materiale pentru mobila de bucătărie. Ce alegem pentru o bucătărie modernă

Materialele necesare pentru mobila dintr-o bucătărie modernă sunt de obicei mai ieftine. Efectul estetic este dat de contraste şi de îmbinarea inedită a culorilor şi elementelor, scrie Bucătării.com. Astfel, fronturile pot fi lucioase, lăcuite sau acoperite cu stilcă.

Putem folosi elemente care imită lemnul, iar blaturile pot fi în culori îndrăzneţe, la fel şi fronturile uşilor. Hotele decorative din inox au de obicei şi un rol estetic important. Un farmec aparte este adus şi de sistemul ingenios de ilumat al bucătăriei, cu LED-uri care pot fi încorporate în mobilă.

Cele mai bune materiale pentru mobila de bucătărie. Soluţii pentru bucătăria clasică

Stilul clasic este mereu la modă şi este caracterizat în special prin folosirea de culori calde şi de utilizarea lemnului ca material pentru mobilier. Frontul casetat poate fi patinat, pentru a da impresia de vechi, iar finisajul elementelor este în general mat.

După ce am ales stilul în care dorim să arate bucătărie, trebuie să alegem materialele pentru mobilă. Pentru feţele de uşă ale dulapurilor putem folosi: PAL melaminat, care este foarte ieftin şi imită destul de bine lemnul, sau mobilier din MDF. Acesta din urmă poate fi vopsit, mat sau lucios (în acest caz orice zgârietură va fi vizibilă) sau MDF acoperit de stilcă. Ultima este cea mai scumpă variantă, mai rezistentă, dar din acest material nu se pot realiza forme speciale, cum ar fi cele curbe.

Lemnul masiv poate fi o soluţie bună, pentru că este un material tradiţional. Poate fi vopsit, dar în timp lemnul va fi afectat de schimbările de temperatură şi umezeală din bucătărie.

Peste PAL sau MDF poate fi aplicat un strat de furnir, care va conferi un aspect frumos, care imită bine lemnul. Furnirul nu poate fi însă revopsit sau lăcuit.

Pentru carcasa dulapului este bine să alegem PAL, nu lemn natural, chiar dacă dorim un stil clasic, Dulapurile din PAL sunt mai rezistente şi mai ieftine. Pentru o rezistenţă sporită la umezeală, acest PAL poate fi tratat cu o soluţie specială. Este bine ca pentru bucătărie să alegem un PAL de calitate, mai bine tratat decât cel destinat mobilei din restul casei.

Cele mai bune materiale pentru mobila de bucătărie. Ce alegem pentru blaturi

Blatul de bucătărie este partea cea mai expusă a mobilei. Poate fi uşor zgâriat, udat şi expus la mari variaţii de temperatură, prin urmare trebuie să fie foarte rezistent. Pot fi folosite mai multe materiale ca să fabricăm acest blat: granit, ibnox, lemn dur, compozit pe bază de cuarţ, porţelan sau blat laminat.

Dintre acestea, cea mai mare duritate o au blaturile din granit, cuarţ şi porţelan. Tot ele sunt şi cele mai rezistente la căldură puternică şi la zgârieturi, nu se pătează. Desigur, sunt mult mai scumpe decât un blat laminat, dar merită să alegem calitatea, pentru a avea o mobilă care să reziste în timp.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite