Casă din Transilvania, „vânată“ de americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul „The New York Times“ a scris de curând despre o locuinţă din Apoldu de Sus, scoasă la vânzare pentru 350.000 de euro. Plecaţi prin lume în căutare de case frumoase care fac toţi banii, jurnaliştii de la cotidianul „The New York Times“ au ajuns şi în Transilvania.

O casă în stil săsesc din localitatea Apoldu de Sus, judeţul Sibiu, a fost prezentată săptămâna trecută în cadrul articolului „Vânătoare de case în... România".

„Casa, construită în 1930, are o poartă mare din lemn, iar în curte se intră direct din stradă", scriu jurnaliştii de la „The New York Times", care descriu în detaliu fiecare încăpere a imobilului scos la vânzare în această primăvară.

Decorată într-un an

Cumpărată cu 50.000 de euro de familia Petrache (Ioana şi Octavian, ambii de profesie peisagişti), casa-cetate din satul săsesc îşi caută cumpărător de două luni. Suma pentru care românii sunt gata să bată palma cu noul proprietar: 350.000 de euro.

„Camera cu flori“ – un apartament luxos, cu expoziţie permanentă de costume tradiţionale româneşti



Până nu demult, imobilul a funcţionat în regim de hotel-pensiune (se numea „Grosspold"), dar familia Petrache a decis să sisteze serviciile pentru ca decorurile să nu se deterioreze. Asta, în principal pentru că noul proprietar „va lua în stăpânire" imobilul (ce are fiecare cameră decorată în alt stil) cu tot cu mobilă (aici e inclus şi probabil cel mai mare pat din România, cu o suprafaţă de 18 mp).

 „Ne dorim ca următorul proprietar s-o aprecieze la adevărata valoare. Pentru că, dincolo de muncă, am pus în casă şi mult suflet", a spus Ioana Petrache pentru „Weekend Adevărul". Potrivit acesteia, casa a fost amenajată şi decorată pe parcursul unui an de ea şi de soţul său, împreună cu alţi membri ai familiei. 

„Camera cu flori“ – un apartament luxos, cu expoziţie permanentă de costume tradiţionale româneşti

„Camera doamnei“ – spaţiu generos şi liniştit, decorat elegant

„Camera doamnei“ – spaţiu generos şi liniştit, decorat elegant
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite