Topul oraşelor europene preferate de români vara aceasta: destinaţiile care au atras cei mai mulţi călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Destinaţiile europene au fost cele care au înregistrat cele mai mari cereri din partea românilor, cu Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen şi Viena pe primele locuri. FOTO elcomercio.pe
Destinaţiile europene au fost cele care au înregistrat cele mai mari cereri din partea românilor, cu Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen şi Viena pe primele locuri. FOTO elcomercio.pe

Românii au zburat vara aceasta nu doar spre destinaţii de vacanţă, ci şi în interes de afaceri. În topul destinaţiilor care au atras cei mai mulţi pasageri din ţara noastră, în intervalul iunie-august, se află oraşe ca Istanbul şi Paris, în ciuda atentatelor teroriste din ultima perioadă, potrivit datelor agenţiei de turism online Paravion.

Majoritatea românilor care a călătorit cu avionul anul acesta, în intervalul iunie-august, a cheltuit, în medie, 270 euro pe o călătorie tur-retur, cu 10% mai puţin faţă de vara lui 2015, conform unei analize realizate de agenţia de turism online Paravion.

Destinaţiile europene au fost cele care au înregistrat cele mai mari cereri din partea românilor, cu Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen şi Viena pe primele locuri, mare parte a călătorilor, circa 90%, zburând din Bucureşti.

Topul oraşelor din ţară cu cei mai mulţi pasageri care au zburat spre destinaţii internaţionale vara aceasta este completat de Iaşi (4%), Cluj-Napoca (3%), Timişoara (2%), respectiv Sibiu, (1%).

”Se zboară frecvent din România, iar vara este sezonul cu cele mai multe călătorii în afara ţării. Un motiv evident sunt vacanţele specifice, dar dacă ne uităm la destinaţii şi la durata călătoriei, observăm că românii călătoresc foarte des şi cu alt scop decât concediul. Una dintre cele mai traficate destinaţii de vară a fost Istanbul, care, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat anul acesta, a rămas o destinaţie de afaceri importantă pentru români”, declară Remus Vişan, Director General Paravion.

Potrivit acestuia, perioada verii cu cele mai multe zboruri internaţionale a fost luna august, în datele de 12, respectiv 31 august raportându-se cele mai multe călătorii din întreg sezonul estival.

În ceea ce priveşte cursele charter operate de companiile aeriene exclusiv pe destinaţii turistice, cele mai multe au transportat turişti spre Creta, Zakynthos şi Rhodos, insulele greceşti fiind, ca şi anul trecut, preferatele românilor pentru concediile de vară.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite