Santorini „made in China”: Imagini surprinzătoare cu o copie perfectă a insulei grecești VIDEO

0
Publicat:

O tiktokeriță a dezvăluit că a vizitat cea mai emblematică insulă a Greciei la peste 7.000 de kilometri distanță - în China. Yasmin von Roon, în vârstă de 27 de ani, a rămas uluită când a descoperit stațiunea Dali’s Ideal State - o copie fidelă a insulei Santorini, relatează The Sun. 

 Întinzându-se pe 3700 de acri de-a lungul lanțului muntos Cangshan, populara stațiune, supranumită „falsa Santorini" - a copiat străduțele pietruite și ferestrele albastre reprezentative ale insulei. 

Dali se mândrește cu un cer senin și o atmosferă relaxantă, în timp ce vizitatorii se pot bucura de un frappe răcoros la soare - exact ca în Grecia. 

S-ar putea să lipsească Marea Egee, vulcanul și celebrul apus de soare din Santorini, dar, în rest, versiunea chineză seamănă foarte bine cu cea originală. 

Insula însorită a Greciei este una dintre cele mai populare destinații de nuntă pentru cuplurile din China - motiv pentru care s-a cheltuit aproape 1 miliard de lire sterline pentru a crea o copie a acesteia în provincia Yunnan. 

Santorini se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia.foto pixabay (Arhivă)
Santorini se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia.foto pixabay (Arhivă)

Creatoarea de conținut Yasmin von Roon a dat peste acest loc unic în timpul unei călătorii. Ea a declarat pentru sursa citată că a văzut prima dată fotografii ale zonei care circulau pe rețelele de socializare chineze. 

Fiind în apropiere de frumosul oraș vechi Dali, nu am putut rezista să nu-l văd cu ochii mei!", a mărturisit tânăra. 

Dali a devenit o stațiune turistică populară și are diverse hoteluri, magazine și restaurante care seamănă cu cele grecești. 

TikTokerița, care este studentă la Universitatea Zhejiang din China, consideră că, deși replica este destul de convingătoare, nimic nu se poate compara cu originalul. 

După ce am vizitat Grecia de mai multe ori, inclusiv Santorini, pot aprecia farmecul replicii chinezești. Este situată într-una dintre cele mai pitorești locații din China, iar ambianța, cu frappe-uri, emană o atmosferă relaxantă care amintește de Grecia. 

 Erau cupluri care își făceau poze de nuntă acolo, la fel ca în autenticul Santorini. 

 Deși decorul este uimitor, esența Greciei este de neînlocuit

În timp ce copia pune bine în valoare aspectele vizuale, cum ar fi arhitectura și peisajul de coastă, profunzimea culturală și istorică a originalului este de neegalat”, a afirmat tânăra. 

Presa chineză a descris Dali ca fiind un „oraș-stațiune cu peisaje frumoase și clădiri în stil Santorini, care atrage multe cupluri pentru a face fotografii de nuntă." 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite