Cele mai romantice locuri din Grecia. Plajele idilice, golfuri izolate, apusuri şi răsărituri spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că cele mai bune plaje sunt în Grecia. Dar însoritele tărâmuri ale Eladei oferă mai mult decât nisip fin sau ape turcoaz ori de smarald. Multe dintre locurile de aici au acea atmosferă romantică pe care îndrăgostiții o caută frenetic.

Santorini. FOTO Shutterstock
Santorini. FOTO Shutterstock

Romantismul poate fi descoperit savurând un cocktail într-un bar pe acoperiș cu vedere spre Atena, conducând pe un drum secundar în Creta, mergând pe un traseu de drumeție izolat în Meteora, admirând un apus de soare spectaculos în Santorini ori în multe alte locuri, arată Wander-lush.org, care a făcut o selecție cu cele mai romantice locuri din Grecia.

Orașul castel Monemvasia

Unul dintre cele mai romantice locuri de vizitat în Grecia continentală este orașul castel Monemvasia, o așezare medievală perfect conservată, construită pe o insuliță conectată la continent printr-un pod lung de 200 de metri. De forma unei corăbii, castelul Monemvasia este destinația ideală pentru o escapadă de cuplu de neuitat.

Monemvasia. FOTO Wander-lush.org
Monemvasia. FOTO Wander-lush.org

Plimbarea pe străzile pietruite ale acestui suprb oraș grecesc, unde nu este permisă trecerea niciunui vehicul dincolo de poarta sa impunătoare, este unul dintre cele mai romantice lucruri care pot fi făcute mai ales seara, când orașul este impresionat iluminat. 

Labirintul din Nafplio

Fermecătorul oraș istoric Nafplio (Nafplion), prima capitală a statului grec modern, este considerat de localnici drept una dintre cele mai romantice destinații din toată Grecia. Labirintul de străzi pavate, castelul care parcă plutește în port, fortăreață medievală venețiană sunt câteva dintre atuu-rile care-l recomandă îndrăgostiților.

Nafplio. FOTO Boredpanda
Nafplio. FOTO Boredpanda

Halkidiki: ape turcoaz și golfuri izolate

Halkidiki este unul dintre acele locuri în care turiștii se întorc din nou și din nou. Situată în partea de nord a țării, Halkidiki este o regiune superbă formată din trei peninsule și este perfectă pentru o vacanță romantică, grație kilometrilor cu plaje albe, ape turcoaz și golfuri izolate.

Halkidiki. FOTO Unsplash
Halkidiki. FOTO Unsplash

Plaje idilice în Mykonos

Ios, insula soră cu Mykonos, este, grație plajelor sale idilice, ideală pentru cuplurile care doresc să se relaxeze și să se bucure de o vacanță romantică.

Insula Ios. FOTO Arhivă
Insula Ios. FOTO Arhivă

Satul de munte Zia de pe insula grecească Kos, Meteora, Lindos (aflat pe insula grecească Rodos) sau Atena, sunt alte câteva dintre recomandările  Wander-lush.orgLa fel și Creta și Santorini.

Santorini, ideal pentru o escapadă romantică

Santorini este o insulă cu o alură aparte, frumuseţea sa dezvăluindu-se la fiecare colţ. Ape de-un albastru infinit, nisip fin – alb, roşu şi chiar negru –, pietre vulcanice, stânci uriaşe, terase răcoroase şi magazine cochete, o arhitectură fermecătoare, apusuri şi răsărituri spectaculoase. Nu-i lipseşte absolut nimic pentru o escapadă romantică.

Santorini. FOTO Pixabay
Santorini. FOTO Pixabay

Creta, cea mai mare insulă din Grecia, locul unde se spune că s-a născut Zeus, pare un pământ binecuvântat.

Creta satisface dorinţele oricărui turist, fie că e în căutarea romantismului, lenevitul pe plajă sau plimbările în natură.

Creta FOTO Shutterstock
Creta FOTO Shutterstock
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite