Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultima lună. Ce destinaţii au ales turiştii pentru vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultima lună
Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultima lună

Odată cu relaxarea treptată a măsurilor, anunţată de autorităţi încă de la începutul lui mai, industria turismului a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul estival. Iar litoralul românesc, aşa cum era de aşteptat, este în topul căutărilor românilor, mai ales în contextul în care mulţi dintre ei şi-au anulat anul trecut concediul la mare din cauza pandemiei, iar acum îşi doresc să recupereze din plin.

După un 2020 dominat de restricţii şi interdicţii, în care deplasările şi călătoriile, inclusiv cele în ţară, au fost limitate semnificativ, vestea revenirii la normalitate le-a stârnit entuziasmul turiştilor, care deja au început să-şi facă planuri pentru vacanţă.

„Au început rezervările de vară şi a crescut semnificativ numărul rezervărilor domestice în ultimele două săptămâni. Litoralul este în topul preferinţelor românilor, însă şi destinaţiile montane sunt la mare căutare. Mai mult decât atât, pentru siguranţa rezervărilor din timpul sezonului estival, pe www.travelminit.ro vă oferim peste 4000 de cazări care pot fi rezervate fără risc, fără avans sau care au anulare gratuită”, spune Timea Ambrus, manager operaţional al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Potrivit unui raport emis de Travelminit.ro, în topul destinaţiilor căutate de români pentru concediul din vară se află staţiunile de la malul mării, cu Mamaia, Eforie Nord şi Costineşti în fruntea clasamentului. Urmează staţiunile balneare Sovata, Băile Felix şi Băile Herculane, semn că oamenii îşi doresc acum cât mai multă relaxare la plajă sau la piscină, momente de linişte, dar şi distracţie. Nu în ultimul rând, oraşele mari, cum ar fi Braşovul, Cluj-Napoca, Sibiul şi Bucureştiul, sunt şi anul acesta în topul locurilor căutate de turişti pentru vară, fiind destinaţii întotdeauna de actualitate.

Care sunt cele mai bune pachete de cazare

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din România sunt deja pregătiţi pentru sezonul de vară. Astfel, preţul pentru un sejur care include 2 nopţi pentru 2 adulţi începe de la 490 de lei. Pentru 3 adulţi, preţul mediu pentru 4 nopţi de cazare la un hotel este de aproximativ 1700 de lei, în timp ce tariful pentru acelaşi pachet la o pensiune este mai mic şi începe de la 1200 de lei.

Tendinţele în turism pentru vara lui 2021

În plus, veştile bune din industria turismului nu înseamnă doar promisiunea unui sezon estival de succes. Având în vedere faptul că deja foarte mulţi turişti şi-au rezervat vacanţele, specialiştii ne recomandă să ne planificăm concediul de vară din vreme, astfel încât să găsim locuri disponibile la unităţile de cazare dorite. Trendul rezervărilor este unul ascendent încă de la sfârşitul lunii aprilie, aşa că, dacă plănuiţi un sejur în România în lunile următoare, acesta este cel mai bun moment pentru a achiziţiona un pachet de vacanţă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite