Plajele cu cel mai fin nisip din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întinderi nesfârşite de nisip alb, fin şi strălucitor, alături de ape limpezi, se numără printre calităţile celor mai frumoase zone de litoral din lume.

5. Plaja Vamizi, Arhipelagul Quirimbas, Mozambic

Plaja Vamizi se află pe insula cu acelaşi nume din Mozambic, care are formă de semilună. Vizitatorii se jură că nisipul alb este la fel de fin ca pudra şi strălucitor ca perlele, ceea ce explică în mare măsură popularitatea destinaţiei turistice.

image

4. Golful Shoal Bay East, Anguilla

Localizată în Antilele Mici, insula Anguilla are nu mai puţin de 33 de plaje superbe, cu nisip alb şi apă de un albastru infinit. Totuşi, de departe cea mai frumoasă plajă este localizată în Golful Shoal. 

image

3. White Beach, Boracay, Filipine

Întinderi nesfârşite de nisip alb şi fin ca pudra, mătăsos la atingere, iată ce are de oferit turiştilor paradisul White Beach de pe insula Boracay, din Filipine.

image

2. Insula Cocoa, Maldive

Micuţa insulă Cocoa nu are o plajă în adevăratul sens al cuvântului, ci este o limbă de pământ acoperită cu nisip catifelat, unde poţi să leneveşti şi să priveşti apusul. Ca bonus, în apa oceanului, nu prea departe de „inelul“ de nisip, există un recif de corali spectaculos.

plaje

1. Whitehaven Beach, Insula Whitsunday, Australia

Whitehaven Beach se numără printre plajele incluse în mod constant printre cele mai frumoase din lume, şi pe bună dreptatate, notează Huffington Post. Pe lângă apa limpede, nisipul este format în proporţie de 98% din silice, motivul pentru care este de un alb strălucitor. Spre deosebire de nisipul obişnuit, cel de pe Whitehaven Beach nu reţine căldura soarelui în zilele fierbinţi, deci poţi merge desculţ fără probleme la orice oră din zi.

plaje
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite