Locul în care ar trebui să ținem geanta de voiaj când ne cazăm la un hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maroritatea turiștilor care intră în camera de hotel după un zbor lung își aruncă valiza  pe pat și intră oficial în modul vacanță.  Ei bine, se pare că există un lucru în această ecuație care este total greșit, potrivit experților. Și anume, partea cu aruncarea valizei pe pat.

Sfaturi de călătorie de la experți FOTO Shutterstock
Sfaturi de călătorie de la experți FOTO Shutterstock

Credeți sau nu, cel mai bun loc în care să vă puneți bagajele atunci când stați la hotel nu este pe pat, pe podea sau chiar și în interiorul dulapului, pe unul dintre acele suporturi pentru bagaje, ci în baia hotelului sau, mai bine, în cadă.

De ce ar trebui să vă puneți valiza în cada de la hotel

Motivul din spatele acestui lucru este mai simplu decât ați putea crede, dar s-ar putea să vă facă pielea de găină: ploșnițele de pat. Aceste creaturi minuscule se ascund în interiorul paturilor, canapelelor și hainelor și se hrănesc cu sângele oamenilor pentru a supraviețui. (Pare desprins dintr-un film de groază, nu-i așa?) Și dacă sunt prezente în cameră, vor sări cu plăcere din pat în bagaje.

„Călătorii ar trebui să evite să își pună bagajele pe suprafețele tapițate și pe pat atunci când ajung la destinație, deoarece ploșnițele se găsesc de obicei pe saltele, arcuri și în crăpăturile mobilei și în interiorul tapițeriei", spune Brittany Campbell, doctor în științe, entomolog al personalului de la National Pest Management Association (NPMA).

Deoarece este mult mai puțin probabil să infesteze o baie, Campbell spune că este cel mai sigur loc în care să vă depozitați bagajele atunci când sunteți departe de casă este în cadă, în timp ce vă verificați temeinic camera pentru gândaci de pat, fie să vă lăsați lucrurile în baie pe durata întregului sejur.

Ce este în neregulă cu un suport de bagaje?

Din punct de vedere tehnic, nu este nimic în neregulă cu folosirea unui suport pentru bagaje, spune Campbell, care notează că este mai bine decât să vă puneți valiza pe un pat sau pe un scaun - dar numai dacă a fost mai întâi inspectat cu atenție.

„Pentru o protecție suplimentară, puteți plasa valizele în saci de plastic pentru gunoi pe durata călătoriei. Legați punga de plastic atunci când bagajul nu este folosit pentru a preveni intrarea gândacilor."

Cum să verificați dacă există insecte de pat într-o cameră de hotel

Există modalități de a vă da seama imediat dacă în camera dumneavoastră de hotel există gândaci. De fapt, Campbell are un fel de listă de activități pe care ar trebui să le faceți când intrați în cameră.

1. Trageți cearșafurile înapoi

În primul rând, trageți înapoi cearșafurile de pat, astfel încât să vă puteți uita bine la cusăturile saltelei și la arcuri, mai ales la colțuri. Căutați pete asemănătoare cernelii.

2. Inspectați restul camerei

Următorul pas este să inspectezi cu atenție întreaga cameră. Verificați în spatele capetelor de pat, interiorul comodei, examinați pernele canapelei și scaunele de birou.  Dacă în urma căutării tale apar semne ale prezenței ploșnițelor, Campbell spune că trebuie anunțată imediat conducerea hotelului și schimbată camera.

Gândacii de pat se pot deplasa și răspândi prin intermediul cărucioarelor de menaj și chiar prin prizele de perete, așa că asigurați-vă că noua cameră nu se află lângă sau deasupra/sub camera suspectă de infestare", spune Campbell.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite