Liber la folosirea telefoanelor în avioane în toate fazele zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) a dat undă verde companiilor aeriene să permită pasagerilor folosirea telefoanelor, tabletelor şi laptopurilor inclusiv la aterizare şi decolare, fără a mai fi nevoie să activeze modul avion.

Pasagerii care vor zbura către sau în afara Europei îşi vor putea folosi aparatele electronice precum telefoanele mobile sau tabletele în toate fazele zborului. Aceste aparate nu puteau fi folosite, până în prezent, în anumite faze: la decolare, aterizare sau când avionul se afla pe pistă. Renunţarea la această interdicţie demontează mitul potrivit căruia dispozitivele electronice bruiază sistemele de navigaţie.

Începând de acum, toate companiile aeriene europene vor putea permite pasagerilor să-şi lase aparatele pornite pe toată durata călătoriei, fără să mai activeze modul avion, scrie publicaţia britanică „Daily Mail“. Ele vor putea rămâne conectate la liniile GSM şi la cele de internet pe toată durata zborului.

Cu toate acestea, apelurile telefonice rămân în continuare interzise în timpul zborului, pentru a nu deranja ceilalţi pasageri, a anunţat reprezentanţii Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană.

Autoritatea europeană în domeniul aviaţiei a anunţat că, înainte de a permite utilizarea aparatelor electronice, fiecare companie aeriană trebuie să demonstreze că semnalele generate de ele nu afectează sistemele de bord. De asemenea, ele trebuie să asigure conexiunea la reţea pentru ca pasagerii să poată intra pe internet.

În noimebrie 2013, AESA a decis să autorizeze folosirea aparatelor electronice în avioanele de linie în toate fazele de zbor, cu condiţia să fie trecute în modul avion, dar interzicând laptopurile.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite