Insula tropicală Bali impune de miercuri o nouă taxă pentru turiştii străini. Cum va fi plătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insula indoneziană Bali începe de miercuri să impună turiştilor o taxă de 150.000 de rupii ( 9 euro) pentru conservarea „Insulei Zeilor", au anunţat autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.

Insula vulcanică cu plajele sale de nisip fin, care atrage anual milioane de vizitatori străini, vrea să îşi consolideze finanţele pentru a combate efectele nedorite ale turismului.

„Această taxă urmăreşte să protejeze cultura şi mediul din Bali", a declarat luni guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya, în cadrul unei ceremonii de lansare.

Taxa, plătită online

Taxa se va aplica turiştilor străini care sosesc în Bali din străinătate sau din alte regiuni ale Indoneziei și va trebui plătită online prin intermediul portalului „Love Bali", potrivit unui comunicat.

Bali, Indonezia. FOTO Arhivă
Bali, Indonezia. FOTO Arhivă

Taxa nu se va aplica turiştilor indonezieni.

Guvernatorul interimar al Bali-ului, Sang Made Mahendra Jaya a declarat că plata online va reduce cozile pentru vizitatorii care sosesc.

Între ianuarie şi noiembrie anul trecu, circa 4,8 milioane de turişti au vizitat Bali, potrivit cifrelor oficiale, în condiţiile în care sectorul turistic al insulei, care a avut mult de suferit de pe urma pandemiei de COVID-19 din cauza închiderii graniţelor, continuă să se redreseze.

Populaţia majoritar hindusă a insulei, șocată de unele comportamente ale turiștilor străini

Insula tropicală s-a angajat să combată comportamentul inadecvat al turiştilor în urma mai multor incidente, care au implicat în special străini care s-au dezbrăcat în temple şi în locuri sacre, şocând populaţia majoritar hindusă a insulei.

În 2023, guvernul local a publicat un ghid pentru turiştii care ajung în Bali, în care se explică ce comportamente sunt de evitat.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite