FOTO Ce delicatese ilegale se vând în piaţa indoneziană pusă sub supraveghere guvernamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa tradiţională Langowan din insula indoneziană Sulawesi este atent monitorizată de autorităţile guvernamentale după ce s-a descoperit că micii comercianţi prăjesc, afumă sau pun pe grătar inclusiv specii de animale aflate în pericol de dispariţie.

Delicatesele din piaţa Langowan atrag nu numai localnicii care vin să se aprovizioneze cu aripi de liliac crocante, specialităţi din carne de câine, de şarpe  sau şobolan, dar şi o mulţime de turişti curioşi să asiste la spectacolul gastronomic, chiar dacă cei mai mulţi îl consideră macabru.

În timp ce pentru locuitorii insulei activitatea zilnică din piaţă este cât se poate de normală, puţini sunt străinii care rezistă la vederea cuştilor în care câinii aşteaptă să fie sacrificaţi pentru a ajunge pe mesele clienţilor. Şi mai rar se întâmplă ca vreun turist să guste din preparatele care se fac pe loc, chiar dacă mirosul şobolanilor fripţi şi înfipţi pe frigărui este îmbietor, după cum au mărturisit persoanele care s-au încumetat să viziteze tarabele pline vârf cu mâncare. 

image

Şopârlele sunt eviscerate şi pregătite chiar în piaţă. FOTO Daily Mail 

Printre cele mai bine vândute preparate se numără şopârlele la grătar, care sunt sacrificate şi pregătite pe loc, la fel şi şerpii care ajung să aibă până la trei metri lungime, sau carnea de vier (porc necastrat-n.r.). 

image

Pulpele de vier se numără printre cele mai vândute tipuri de carne din piaţa Langowan FOTO Daily Mail 

Forfota din piaţa Langowan este supravegheată în permanenţă de autorităţile guvernamentale, relatează „Daily Mail“, după ce s-a descoperit că animale rare devin adesea delicatese de lux, clienţii fiind dispuşi să scoată bani buni din buzunar pentru astfel de gustări.

image

Babirusa sau porcul-cerb a fost scos cu greu din „meniul“ locuitorilor de pe insula Sulawesi FOTO uglyoverload.blogspot.com

De exemplu, poliţia a reuşit cu greu să pună capăt vânzării preparatelor făcute din carne de babirusa, o specie rară cunoscută sub denumirea de porcul-cerb. 

image

Şerpii sacrificaţi de comercianţi ajung şi la trei metri lungime. FOTO Daily Mail 

image

Buteliile cu arzător sunt folosite pentru a pârli câinii, în mijlocul pieţei. FOTO Daily Mail 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite