Dezintoxicare digitală. Insula din Europa unde turiștii nu sunt primiți cu telefoane mobile

0
Publicat:

Insula se află în cea mai fericită țară și devine prima destinație turistică din lume unde sunt interzise telefoanele mobile.

Insula Ulko-Tammio FOTO: Facebook
Insula Ulko-Tammio FOTO: Facebook

Insula Ulko-Tammio aflată în Golful Estic al Finlandei, va deveni primul loc de vacanță din lume unde nu o să ai voie cu mobilul.

Proprietarii insulei și-au propus să-i deconecteze pe turiști de la tehnologie, astfel încât să se bucure de natură și relaxare.

"Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară", a declarat Mats Selin, expert în turism insular la Visit Kotka-Hamina, într-un comunicat de presă.

"Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se bucure cu adevărat de insule."

Ulko-Tammio, unul dintre cele 41 de parcuri naționale din Finlanda, nu este locuit de oameni, dar adăpostește multe păsări și plante rare, pe care vizitatorii le pot observa în timpul unei drumeții pe traseele naturale ale insulei sau de pe turnul de păsări de pe insulă.

Participarea la ”dezintoxicarea digitală” pentru turiștii de pe Ulko-Tammio este voluntară și, întrucât insula este acoperită de o rețea de telefonie mobilă funcțională, tentația va fi mereu prezentă.

Cu toate acestea, personalul Parks & Wildlife Finland, compania care administrează insula, speră ca această campanie să se traducă prin faptul că turiștii se vor deconecta și se vor implica cu flora, fauna și ceilalți vizitatori.

"Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea cu oamenii față în față nu pot decât să vă îmbunătățească starea de spirit și bunăstarea", a declarat Sari Castrén, psiholog și director de cercetare la Institutul finlandez pentru sănătate și bunăstare, într-un comunicat de presă. "Petrecem nenumărate ore derulând feed-urile de pe rețelele de socializare, așa că o scurtă pauză de la acestea înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi."

Vizitatorii își pot petrece nopțile fără telefon pe insulă în corturi sau într-o cabană întreținută de Parks & Wildlife Finland.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite