Cu cât timp înainte de a călători este recomandat să-ţi cumperi bilet de avion?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată o întrebare care îi macină pe cei care călătoresc cu avionul: când este cel mai bine să cumperi un bilet de avion pentru a beneficia de cele mai bune tarife?

Dacă te grăbeşti să-ţi cumperi bilet, este destul de posibil să îţi smulgi părul din cap după ce o să te aşezi confortabil pe scaunul din avion şi o să afli că persoana de alături a plătit cu 100 de euro mai puţin decât tine pentru că şi-a cumpărat biletul cu trei luni înainte să faci şi tu acelaşi lucru. De renţinut este că şi dacă ţi-l cumperi mult prea devreme, ai şanse mari să-l iei la un preţ piperat. 

În fiecare an, aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care o primeşte secţia de Relaţii cu publicul a companiei aeriene CheapAir.com: când este cel mai bine să cumperi un bilet de avion pentru a beneficia de cele mai bune tarife?

„În 2013, cel mai potrivit moment pentru a cumpăra un bilet de zbor a fost cu 54 de zile în avans”, scriu cei de la CheapAir.com pe site-ul lor. Datele adunate de cei de la CheapAir.com demontează mitul conform căruia dacă aştepţi până în ultimul minut, vei găsi numeroase reduceri.

„Asta pur şi simplu nu se întâmplă niciodată. Cumpărarea unui bilet de avion cu mai puţin de două săptămâni înainte de zbor nu este o strategie bună”, adaugă CheapAir.com, compania care a analizat 4 milioane de rezervări de zbor în 2013.

Majoritatea companiilor de transport aerian îţi permit să rezervi bilete cu 10 luni şi jumătate înainte. Chiar dacă timpul pe care-l ai la dispoziţie să cumperi un bilet depinde şi de destinaţie, s-a descoperit un nou tipar care se aplică majorităţii zborurilor domestice: între 29 şi 104 zile este ideal să faci rezervări, pentru că doar atunci ai şanse să găseşti biletele la preţuri reduse.

Potrivit acestui studiu, cei care au rezervat bilete de avion înainte de intervalul de zile 29-104 au plătit, în medie, cu 24 de euro mai mult pe bilet. În acelaşi timp, cei care le-au rezervat după ziua 104 au plătit cu 53 de euro mai mult, iar între cei care au rezervat în cea mai ieftină zi au plătit cu 227 de euro mai puţin decât cei care au cumpărat în cea mai scumpă zi.

Astfel, conform statisticilor CheapAir.com, în Europa perioada ideală în care ar trebui să cumpărăm bilete de avion pentru zboruri domestice este cu 151 de zile în avans, în SUA ajunge la 54 de zile, în Orientul Mijlociu se duce spre 80 de zile, pentru Asia sunt valabile 129 de zile, în Africa – 166 de zile, America Latină-80 de zile. 

Indicaţiile celor de la CheapAir.com vin după ce managerul unei alte companii aeriene a desfiinţat, protejat de anonimat, mitul potrivit căruia ar exista zile în timpul săptămânii în care biletele de avion sunt cele mai ieftine.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite