Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Destinaţii pentru un concediu de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu sunt la fel de exotice şi de impresionante ca plajele din Asia sau din Hawaii, cele de la Marea Mediterană sunt deosebit de pitoreşti şi le oferă turiştilor ocazia unui concediu de neuitat.

Huffington Post a realizat un top al celor mai frumoase plaje de la Mediterana. Unele plaje prezentate în listă sunt mai sălbatice, mici oaze de linişte, cu nisip fin şi apă cristalină.

Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Spiaggi Rosa, Sardinia

Insula Sardinia este recunoscută pentru plajele ei deosebit de frumoase. Printre cele mai pitoreşti se numără Spiaggia Rosa (Plaja Roz), aflată în Parcul Naţional La Maddalena, în nordul insulei. Plaja poate fi acum doar vizitată, fiind inclusă într-un parc natural. A fost închisă, pentru că mulţi turişti luau ca suveniruri sticluţe pline cu nisip roz de aici, deşi plaja este protejată prin lege.

Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Zlatni Rat, Croaţia

image

Plaja Zlatni Rat se află pe insula croată Brac şi este un adevărat paradis pentru windsurferi. Temperatura apei este plăcută, vântul destul de puternic şi valurile mari. Vara este o plajă foarte aglomerată, mulţi turişti pasionaţi de sporturile nautice alegând să vină aici.

Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Kelibia, Cap Bon, Tunisia

image

Kelibia este un mic orăşel de coastă, situat în partea de nord-vest a Tunisiei. Turiştii care vin aici pot vizita şi o fortăreaţă antică, restaurată în secolul trecut. Plaja Kelibia este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din nordul Africii, fiind protejată de poluare inclusiv prin prezenţa acestei fortăreţe.

Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Plaja Nissos Chrissi, Creta

image

Nissos Chrissi este o mică insuliţă situată în districtul Lassithi din insula grecească Creta. Turiştii pot ajunge aici cu ajutorul unei curse zilnice, care pleacă din localitatea Ierapetra. Plaja Nissos Chrissi se află pe o insulă nelocuită, de aceea este locul ideal pentru relaxare o zi întreagă. Turiştii interesaţi de snorkeling vor găsi aici un loc foarte bun.

Cele mai frumoase plaje la Mediterana. Ramla Bay, Gozo, Malta

image

Gozo este una dintre insulele pitoreşti care aparţin de Malta şi este considerată una dintre cele mai bune destinaţii pentru scufundări din Marea Mediterană. Golful Ramla se află în nordul insulei. Plaja de aici are nisip auriu cu nuanţe roşiatice, dealuri verzi şi ca simbol al regiunii turiştii pot admira în apropiere statuia Fecioarei Maria, situată chiar pe plajă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite