Cele mai frumoase plaje din Spania. 5 destinaţii perfecte pentru vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase plaje din Spania. Asturias/FOTO Telegraph.co.uk
Cele mai frumoase plaje din Spania. Asturias/FOTO Telegraph.co.uk

Pentru turiştii care aleg în acest an litoralul Spaniei ca destinaţie de concediu există numeroase plaje frumoase dintre care pot alege, scrie Telegraph.co.uk. Cele prezentate aici sunt cele mai frumoase plaje din Spania - mai izolate, mai liniştite, departe de haosul turistic din marile staţiuni.

1. Cele mai frumoase plaje din Spania. Asturias

Aici se găsesc cele mai exclusiviste plaje din Spania. Ele sunt mai izolate, străjuite de stânci abrupte, iar apa are culoarea verde smarald. Regiunea se află în apropiere de mare, dar şi de munte, fiind un loc ideal nu doar pentru plajă, ci şi pentru drumeţii, explorări. Un loc inedit pentru cazare este la un conac vechi de 100 de ani, Posada del Valle, situat lângă Arriondas.

2. Cele mai frumoase plaje din Spania. Langre, Cantabria

cele mai frumoase plaje din spania

(FOTO Wikipedia)

Este o regiune spectaculoasă, rurală, cu plaje izolate. Nisipul este auriu, străjuit de stânci şi se continuă cu pajişti întinse. Plajele din Langre sunt destinaţia ideală pentru amatorii de sporturi nautice, în special de surfing, pentru că aici valurile sunt foarte mari. În trecut era un loc preferat de nudişti, pentru că este foarte izolat. Oraşul Santander se află la doar 25 km distanţă. La doar 500 de metri de plajă se găseşte hotelul La Posada de Langre, unde o cameră dublă pe noapte costă începând de la 40 de euro.

3. Cele mai frumoase plaje din Spania. Coasta de Vest a Cantabriei

Coasta de vest a Cantabriei are o lungime de 50 de km şi mare parte este inclusă într-un parc natural prortejat. Aici este un paradis rural, cu cirezi de vite, dealuri înverzite şi sate de pescari. Sunt mai multe plaje în această regiune, cele mai frumoase sunt Comillas şi San Vicente de la Barquera. Chiar lângă plaja Comillas se află hotelul Josein, unde un sejur de 3 nopţi cu mic dejun costă aproximativ 750 de euro pentru 2 persoane.

4. Cele mai frumoase plaje din Spania. Tamariu, Costa Brava

cele mai frumoase plaje din spania

(FOTO Wikipedia/Plaja Tamariu)

Costa Brava oferă un peisaj superb, unde nisipul auriu se îmbină armonios cu pinii înalţi, cu stâncile roşiatice şi cu peşterile izolate. Aici sunt unele dintre cele mai limpezi ape din Mediterana, la doar o oră de mers la nord de Barcelona. Nu este o zonă foarte aglomerată, multe golfuri micuţe păstrând încă farmecul local, cu sate pescăreşti. Plaja Tamariu este situată lângă un restaurant pescăresc foarte bun, chiar la malul mării. Aici este şi Hotelul Tamariu, care oferă camere duble de la 90 de euro pe noapte, decorate într-un stil simplu, marinăresc.

5. Cele mai frumoase plaje din Spania. Playa del Ingles, Gran Canaria

Celebră încă din anii 1960, când atrăgea hipioţi, Paya del Ingles şi dunele de nisip din Maspalomas sunt şi acum ideale pentru amatorii de nudism şi de intimitate. Turiştii se pot caza aici în hotelul Bohemia Suites & Spa, care oferă o panoramă deosebită asupra dunelor de nisip şi un confort sporit. Un sejur de o săptămână costă de la 1.000 de euro pentru 2 persoane.

cele mai frumoase plaje din spania

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite