Cele mai frumoase plaje din Grecia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia „The Telegraph“ a realizat topul celor mai frumoase plaje din Grecia, una dintre destinaţiile preferate de români pentru vacanţa de vară.

Grecia, una dintre destinaţiile de top în viziunea românilor, este renumită pentru cele mai frumoase plaje. De aceea, ea rămâne una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă. 

Publicaţia „The Telegraph“ a realizat un top cele mai frumoase plaje din Grecia. Iată recomandările:

Myrtos, Kefalonia, cea mai mare insulă din Marea Ionică

Myrthos Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje, în special datorită „rolului“ pe care l-a jucat în adaptarea filmului „Captain Corelli’s Mandolin“. O captură care evidenţiază spectaculoasa panoramă poate fi realizată din centrul insulei spre nord. Această plajă lungă de 2,5 kilometri poate fi admirată mergând cu maşina de-a lungul coastei. Myrtos Beach se face remarcată datorită nisipului alb şi apei sale cristaline. 

Imagine indisponibilă

   

Sarakiniko Beach, din Milos

O altă plajă spectaculoasă din Grecia, Sarakiniko, este una dintre cele mai fotografiate plaje de la Marea Egee. Rocile mari, albe, erodate de apă creează impresia unui peisaj lunar care contrastează cu apele albastre ale mării.

Imagine indisponibilă

   

Lalária, Skiathos, printre cele mai frumoase plaje din Grecia la care ajungi doar pe mare

Mica insulă Skiathos este norocoasă datorită plajelor, însă trebuie să fii o persoană aventuroasă, deoarece doar de pe mare se poate ajunge în Lalaria. Aflată în nordul coastei insulei, vântul izbeşte cu putere valurile în stâncile abrupte şi creează pietricele perfect rotunde, de diferite culori („lalaria“), care acoperă întreaga plajă. Lalária este cunoscută şi pentru culoarea apei, de un turcoaz cristalin, dar şi datorită stâncii abrupte şi uriaşe situate chiar în mare. 

Imagine indisponibilă

   

Karavostási

Zona de nord Epirus încă este necunoscută pentru mulţi turişti, deşi nu ar trebui. Plaja Karavostasi, situată la o distanţă de 15 kilometri de orăşelul Parga, este considerată un adevărat paradis cu apa turcoaz pe care o deţine. Zona de coastă este decorată de pădurea de pini, iar nisipul auriu reprezintă una dintre cele mai frumoase fâşii din zonă. 

Imagine indisponibilă

Voidokilia, lângă coasta Navarino, Messinia. Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia are forma literei omega

Plaja Voidokilia seamănă cu litera greacă omega, iar în capete sunt două promotorii stâncoase. Acest golf este înconjurat de o plajă magnifică cu nisip fin, protejat de vânt, iar apa cristalină constituie un decor uimitor. Golful protejat este menţionat în Odiseea lui Homer, iar arheologii cred că a fost folosit de regele Nestor ca port în vremurile străvechi.

Imagine indisponibilă

Grias to Pidima, Andros, una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia are o legendă interesantă

Dacă vrei o escapadă pe plajă, Andros ar putea fi perfectă pentru tine. Andros este cunoscută pentru plajele curate, cu apă cristalină, pentru pădurile de pin, satele fermecătoare şi canioanele din jurul său. Cea mai cunoscută plajă este Grias Pidima, situată la poalele castelului Faneromenis unde, potrivit legendelor, în secolul XVI, o femeie care i-a trădat pe veneţieni într-o confruntare cu turcii s-a aruncat apoi în mare, transformându-se într-o stâncă uriaşă. 

Imagine indisponibilă

Shipwreck Beach, Zakynthos, printre cele mai frumoase plaje din Grecia, dar şi din Europa

Shipwreck Beach este, probabil, cea mai fotografiată plajă din Grecia, cunoscută şi sub denumirea de Navagio Bay. Fotografia ei este cartea de vizită a insulei Zakynthos, iar într-un top TripAdvisor apare pe primul loc între cele mai furmoase plaje din Europa datorită nisipului alb pe care îl deţine. Accesul se poate face doar cu barca, iar când veţi ajunge, veţi observa vasul eşuat aici acum mai bine de 30 de ani, acum o epavă ruginită şi fragilă, pe care vizitatorii şi-au scris numele. Aceasta atrage turiştii mai mult decât o fac apele cristaline şi pietrişul alb ca laptele.

Imagine indisponibilă

Halikoúnas, Corfu

Plaja de nisip Halikoúnas este una dintre cele mai sălbatice şi nepopulare din Corfu. Cu o lungime de trei kilometri, aflată la sud-vest de capitala insulei, este considerată ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă departe de agitaţie şi care apreciază dunele de nisip şi îşi doresc un loc cu intrarea în mare lină, sigură pentru copii, şi fără prea multe amenajări.

Imagine indisponibilă

   

Egremni, Lefkada

Egremni este o plajă lungă, cu nisip alb şi apă turcoaz, de-a lungul căreia se află stânci albe. Se întinde pe o suprafaţă de doi kilometri şi este accesibilă doar de pe mare. Înainte de cutremurul din 2015, această plajă putea fi accesibilă şi de pe insulă. Cele 350 de trepte care trebuiau coborâte erau renumite şi accentuau peisajul minunat, însă cutremurul le-a distrus. În iunie 2017, aceste scări nu erau refăcute şi din cauza crizei financiare din Grecia încă nu s-a început reconstruirea lor. 

Imagine indisponibilă

   

Kamári, Santorini, una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia are nisip... negru

Dacă îţi plac plajele aurii, cea din Santorini nu este pentru tine. Plaja Kamári este acoperiă de nisip negru, iar în partea din stânga poate fi observată imensa stâncă Mesa Vuono. Zona este extrem de atractivă, mai ales pe timp de noapte, când rocile negre strălucesc în întuneric. Dacă eşti fan al sporturilor acvatice, plaja Kamari este locul ideal din insula Santorini din acest punct de vedere. Este o plajă foarte bine îngrijită şi organizată, ce oferă o mulţime de facilităţi pentru turişti.

Imagine indisponibilă

   

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite