Dieta proastă îţi afectează viaţa sexuală. Ce să mănânci pentru un libido crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
impotenta shutterstock

Deşi nu au se poate spune că suferă de condiţii precum impotenţa sau disfuncţia erectilă, mulţi bărbaţi pot întâmpina probleme în dormitor din cauza unei diete neechilibrate.

Potrivit nutriţioniştilor, tot mai mulţi bărbaţi se plâng în prezent de un apetit sexual scăzut, iar de multe ori acest lucru are legătură cu ce au mâncat, după cum scrie punchng.com.

„Alimentele pot afecta negativ libidoul, în special pe măsură ce un borbat îmbătrâneşte. Unele feluri de mâncare scad nivelul de testosteron, hormonul responsabil de apetitul sexual”, explică nutriţionistul Tayo Akinsanya.

Spre exemplu, consumul de carbohidraţi, în special după ora 8, poate ruina capacitatea unui bărbat de a avea o erecţie în acea seară.

Şi fasolea poate avea efecte asupra libidoului, în funcţie de felul în care e digerată de corp. Unii bărbaţi se simt plini de energie după o masă cu fasole, în timp ce altora le provoacă balonare şi gaze. Dacă plănuiţi să faceţi dragoste, specialiştii recomandă să nu mâncaţi fasole sau mazăre înainte.

Laptele şi produsele lactate sunt de asemenea un ucigaş al dorinţei. Ele produc o senzaţie de balonare şi stimulează producerea de mucus, fapt care le face nerecomandate înaintea unei partide de sex.

Gustările dulci, pline de zahăr, au, la rândul lor, efecte negative asupra apetitului sexual. Carbohidraţii rafinaţi, precum făina albă, duc la scăderea nivelului de testosteron, dar şi la creşterea celui de estrogen. 

Carnea roşie, mai ales cea care conţine aditivi, hormoni sau antibiotice, provoacă dezechilibre hormonale mari în corpul unui bărbat. De asemenea, conţinutul ridicat de grăsime din unele feluri de carne duce la „înfundarea” arterelor din organele sexuale.

În general, mâncatul în exces este cel mai mare duşman al vieţii sexuale. Alimentele şi greutatea în plus accelerează procesele de îmbătrânire, iar creşterea în volum a zonei de mijloc este principala cauză a scăderii libidoului.

Pentru un apetit sexual bun, specialiştii recomandă să facem exerciţii în mod regulat, să bem alcool doar în cantităţi moderate şi să mâncăm cât mai multe fructe şi legume.

Găseşte-ţi jumătatea pe Prima Love!

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite