Care este cel mai frumos și ușor traseu de drumeție în Munții Piatra Craiului

0
Publicat:

Având o lungime de peste 25 de kilometri, lanțul muntos Piatra Craiului oferă în orice anotimp unele dintre cele mai frumoase și spectaculoase peisaje montane din țara noastră.

Munții Piatra Craiului, o minune a naturii FOTO CJ Argeș
Munții Piatra Craiului, o minune a naturii FOTO CJ Argeș

Iar un traseu montan absolut superb ce poate fi parcurs fără probleme și dificultăți în Munții Piatra Craiului pe timp de vară este următorul: Brusturet - Valea Seacă a Pietrelor - Grindu sau Vlădușca. Traseul are o lungime de aproximativ 6 kilometri și poate fi parcurs în cel mult trei ore, având o diferență de nivel de 423 de metri.

Pentru a ajunge la cabana Brusturet, de unde puteți începe traseul montan, trebuie să mergeți cu mașina pe DN 73 Pitești-Brașov, iar în satul Dâmbovicioara să virați la stânga către peștera Dâmbovicioara. De acolo mai aveți de parcurs aproximativ 3,7 kilometri pe un drum pietruit până la cabana Brusturet, unde vă puteți lăsa mașina.

Traseul montan cu peisaje spectaculoase are drept punct de plecare Valea Seacă a Pietrelor chiar în fața cabanei Brusturet (992 metri altitudine) și merge pe drumul forestier până aproape de capătul său superior. Primii patru km străbat în întregime superbe chei ale văii săpate în calcare (pereți verticali deosebit de sălbatici, cu înălțimi de 100-200 m). La ieșirea din chei, la poalele muntelui Grindu, lăsați în dreapta un alt drum forestier ce traversează valea și urcă susținut spre curmătura Groapelor.

Dacă veți continua să urcați pe drumul de pe Valea Seacă a Pietrelor, după mai multe sute de metri, veți remarca faptul că trei semne de marcaj distincte (triunghi roșu, cruce albastră și cruce galbenă) se înmănunchează și se abat către stânga, părăsind valea și prinzând o largă potecă ce urcă ușor până în dreptul stânei din Grindu (1345 metri altitudine), aflate în marginea unei poieni largi. Întregul mănunchi de semne de marcaj se îndreaptă către nord, lăsând în stânga stâna din Grindu și poteca de acces la refugiul alpin Grindu (marcată cu bandă albastră și cu stâlpi metalici).

Se poate ajunge la refugiul Grindu după maximum o oră de urcuș prin pădurea de la poalele muntelui Grindu. Semnele de marcaj ce s-au adunat în cuprinsul poienii Grindu vor continua să stăbată pădurea, conducând turiștii pe lângă șipotul Vlădușca (1400 m altitudine) și, la final, în șaua Vlădușca – La Table (1 415 metri altitudine), unde este punctul de întâlnire al mai multor trasee turistice ce parcurg Munții Piatra Craiului.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite