Care este cea mai promovată zonă românească în cadrul Târgului de Turism din acest an FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de Turism al României s-a deschis joi la Romexpo. FOTO Adevărul
Târgul de Turism al României s-a deschis joi la Romexpo. FOTO Adevărul

Târgul de Turism al României s-a deschis joi la Romexpo într-o atmosferă folclorică, susţinută de ansambluri folclorice din Transilvania. La târg, care durează până duminică, participă 285 de societăţi expozante, iar românii pot apela la early booking, unde reducerile sunt de până la 50%.

Târgul de Turism a fost deschis joi într-o atmosferă tradiţională centrată pe zona Transilvaniei, aceasta fiind regiunea cel mai mult promovată în cadrul ediţiei din acest an. Regiunea a beneficiat şi de un eveniment dedicat special, intitulat Transilvania Day, precum şi de un moment artistic creat pentru Transilvania. Totodată, în deschiderea oficială, au avut loc momente artistice susţinute de Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” şi de Ansamblul Folcloric „Junii Braşovului”.

În deschiderea oficială a ediţiei, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a declarat că dezvoltarea infrastructurii rămâne cel mai important obiectiv al CCIR, dar şi că până în prezent „au fost făcute eforturi colosale pentru susţinerea turismului pe linia de plutire”. „Sperăm ca agenda publică să nu mai fie plină de subiecte precum numărul de câini alocaţi unei stâne”, a spus Daraban, exprimându-şi totodată dorinţa ca priorităţile să fie altele.

targ turism 2016

FOTO Adevărul

Deşi gândită a fi o deschidere în tonuri pozitive, au existat voci care au deplâns situaţia industriei turismului la nivel de buget de promovare, care, potrivit preşedintelui executiv al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Gabriel Zamfir, ar fi cel mai mic din Europa. „Din păcate, constatăm că statul nu înţelege suficient acest aspect, şi anume că trebuie să investeşti permanent în turism”, a declarat acesta, adăugând că atât politicienii cât şi Guvernul ar trebui să aloce un buget adecvat turismului.

Din partea Administraţiei Prezidenţiale, Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, a reconfirmat importanţa turismului pentru statul roman, declarând că acesta trebuie să fie o prioritate a Ministerului Economiei. „Chiar ieri noi am propus mai multe măsuri pentru creşterea turismului balnear”, a spus Vrînceanu, adăugând că, din punctul său de vedere, aceste măsuri au fost stabilite nu doar cu echipa Ministerului Economiei, ci şi cu susţinerea mediului de afaceri. „Am văzut multe dezbateri în care dacă echipele ar fi fost mai bine susţinute de mediul privat, rezultatele ar fi fost mai bune.”

În aceeaşi notă, preşedinta Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) Anca Pavel Nedea, a reconfirmat ascensiunea industriei, în special a celei de nişă, specificând că unul dintre obiective este acela de „a ne grăbi să intrăm pe pieţe care nu erau până mai ieri promotoare ale turismului românesc”. „Am ales să promovăm România într-o manieră unică. (…) Vizitatorii vor putea descoperi o casă transilvăneană care va găzdui Ambasadorii Turismului Românesc, vor povesti despre Constantin Brâncuşi, meştesugari, produse tradiţionale, legende transilvănene, personalităţi care s-au remarcat pentru acţiunile lor de promovare a valorilor autohtone, iar surprizele vor continua pe tot parcursul celor patru zile de târg. Intenţia noastră este ca începând cu acest an să asociem imaginea României cu valorile sale umane, culturale, ştiinţifice, artistice. Suntem convinşi că este începutul promovării României într-o manieră unitară cu focus pe adevăratele repere autohtone”, mai susţine preşedinta ANT.

Partenerul strategic al acestei manifestări de ani de zile este Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), potrivit preşedintelui asociaţiei, Aurelian Marin, care a catalogat piaţa românească de turism o piaţă destul de matură, „motiv pentru care agenţiile de turism sunt nevoite să ofere produse de calitate”.

targ turism 2016

FOTO Adevărul

Pe întreaga durată a târgului, ANT promovează România în cadrul unui stand amenajat care va găzdui evenimente menite a promova în special zona Transilvaniei, dar şi artişti naţionali de renume mondial. Astfel, în cea de-a doua zi a târgului, ANT va organiza în cadrul standului evenimentul “Ziua Brâncuşi” la care va participa şi Oana Pellea, ambasadoare a turismului românesc, precum şi omologul acesteia, Nicolae Voiculeţ,  care va susţine un moment artistic cu origini olteneşti interpretat la nai.

La ediţia a XXXV-a a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară între 25 şi 28 februarie pe o suprafaţă expoziţională de peste 13.800 mp, participă 285 de expozanţi şi co-expozanţi şi 15 ţări au pavilion naţional, gradul de internaţionalizare fiind de 34%. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite