Tiramisu alb, un desert spectaculos, cu succes garantat. Secretul prăjiturii cu gust demențial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar că este delicios, ci este și simplu de făcut. Tiramisu alb este desertul de care nu te mai saturi. Rețeta necesită doar câteva ingrediente și multă răbdare, pentru că se servește a doua zi. Dacă este ținut la rece 24 de ore, rezultatul va fi unul spectaculos.

Tiramisu alb, un desert spectaculos FOTO Shutterstock
Tiramisu alb, un desert spectaculos FOTO Shutterstock

Tiramisu se pregăteşte fără coacere şi, folosind cantităţile şi ingredientele potrivite, nu poate fi greşit de nimeni. Desertul italian poate fi servit la o masă festivă, succesul fiind garantat.

Ingrediente:

  • 2 cești de smântână lichidă specială pentru frișcă
  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1/2 cană mascarpone
  • o ciocolată albă, topită și răcită
  • o cană de zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • 2 pachete de pișcoturi de șampanie
  • 2/3 cană suc de portocale
  • 4 cești de căpșuni proaspete, feliate
  • Marsala

Mod de preparare:

Într-un castron se bate frișca până când se formează o smântână cu o consistență groasă. Într-un alt castron se mixează brânzeturile până devin ușoare și pufoase, scrie catine.ro.

Ciocolata topită și apoi răcită se încorporează treptat, alături de 1/2 cană de zahăr și vanilia. Apoi se pun cele două cești cu frișcă. Jumătate din cantitatea de pișcoturi se înmoaie cu jumătate din sucul de portocale și cu Marsala și se aranjează într-o tavă.

Deasupra se așază amestecul de cremă de brânză, apoi un strat de căpșuni. Pișcoturile rămase se înmoaie în sucul de portocale și se pune din nou un strat de brânză și căpșuni. Se amestecă ușor zahărul rămas în amestecul de cremă de brânză și se adaugă frișca rămasă.  Compoziția se întinde peste pișcoturi și în final se acoperă totul cu căpșunile rămase.

Se pune tava la frigider timp de câteva ore, însă este recomandat să fie servit a doua zi deoarece gusturile se vor întrepătrunde.

Înainte de servire, poți încerca, în funcție de preferințe, diverse variante de topping ca lichiorul de banane, de kiwi sau Limoncello.

Cel mai popular „dolce” italian

Tiramisu este cel mai popular desert italian, reţeta fiind reprodusă şi nuanţată de bucătari din toate colţurile lumii. Totuşi, varianta originală nu are rival, potrivit unui chef italian, care explică cum se poate face, într-o manieră atât de simplă încât şi copiii pot încerca să gătească, cel mai gustos tiramisu.

Tiramisu, cel mai popular „dolce” italian, a fost reinterpretat în fel şi chip în bucătăriile din toată lumea. Cu toate acestea, reţeta originală, făcută după regulile italienilor, este greu de egalat. Giuliana Lomazzi, chef, jurnalist culinar şi autoare de cărţi de bucate, dezvăluie însă care sunt secretele unui desert tiramisu desăvârşit, pe care îl pot face chiar şi cei mici, mai ales că nu are nevoie de coacere.

„Înainte de a începe să-l preparaţi, este foarte important să însiropaţi baza moderat, altfel tiramisul va fi prea moale şi mai puţin savuros. În acelaşi timp, trebuie să aveţi grijă ca toată baza să fie însiropată în întregime şi să nu mai existe niciun pişcot uscat”, sfătuieşte expertul culinar.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite