Secretele unui desert divin: prăjitură cu căpşuni şi iaurt, cu glazură de jeleu
0
Pentru că a venit sezonul celor mai romantice şi senzule fructe, căpşunile, vă propunem o reţetă senzaţională şi răcoritoare de prăjitură cu căpşuni şi iaurt .
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru blat
4 ouă
100 grame de zahar
100 grame de făină
zahăr vanilat
coajă de lămâie
un praf de sare
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru cremă
300 mililitri de frişcă naturală cu minimum 30 % grasime
350 ml iaurt grecesc
150 de grame de zăhăr pudră
coaja de lămâie
zahăr vanilat
500 de grame de căpşuni
3 plicuri de gelatina de 30 de grame)
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: ingrediente pentru glazură
2 plicuri de gelatină roşie pentru tort
100 de grame de zahăr
400 de mililitri suc de căpşuni şi, după preferinţe, apă cu suc de lămâie
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: preparare blat pandişpan
Se bat albuşutile cu zahărul, după care adăugăm gălbenuşurile şi restul ingredientelor. Făina o adăugăm treptat.
Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată şi dăm la cuptor la 180 de grade pentru zece minute, apoi la 170 de grade pentru cinci minute.
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: preparare cremă
Batem frişca rece foarte bine şi adăugăm apoi zahărul pudră şi iaurtul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Punem gelatina în apă rece, o lăsăm la hidratat, după care punem amestecul peste frişca bătută. Tăiem căpşunile mărunt şi le adăugăm şi pe ele.
Prăjitură cu căpşuni şi iaurt: montare prăjitură
Blatul pandişpan se taie în două foi după ce se răceşte şi întăreşte. Aşezăm prima parte înapoi în tava în care s-a copt. Turnăm apoi toată crema şi acoperim cu cealaltă jumătate de blat.
Pentru obţinerea jeleului amestecăm praful de gelatină şi zahărul, urmând să adăugăm suc sau apă. Punem vasul pe foc cât să se încălzească, nu să fiarbă, pentru că fierberea distruge gelatina. Se amestecă până se dizolvă şi lichidul devine transparent. Se lasă la răcit şi se toarnă jeleul peste blat. Se lasă apoi la rece pentru a doua zi.
Fotografii de prezentare ale prăjiturii cu căpşuni şi iaurt AICI