Roccbox, super grătarul-cuptor, face pizza în 90 de secunde: în cât timp este gata o friptură INFOGRAFIE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţele grătarului-cuptor portabil Roccbox, lansat de un producător britanic, face de ruşine orice tip de grătar clasic. Se încinge până la 500 de grade Celsius în 15 minute şi o pizza este gata în 90 de secunde.

Odată cu venirea primăverii, grătarul-cuptor portabil Roccbox a fost pus în vânzare de un producător britanic, acesta fiind convins că dispozitivul va spulbera concurenţa.

Noul tip de grătar cu cuptor poate pregăti alimente dintre cele mai variate, de la kebab şi fripturi, până la pâine coaptă şi pizza făcute pe strat de rocă încinsă, în timp record, notează Daily Mail. Temperatura poate fi reglată în funcţie de preparat, astfel încât o pizza de 30 de centimetri este gata în 90 de secunde, ouăle într-un minut sau două, iar cârnaţii şi fripturile în aproximativ cinci minute.

Conceput în trei ani

Învelişul cuptorului a fost astfel gândit încât la exterior nu se încinge, deşi la  interior temperatura poate ajunge la 500 de grade Celsius. Mai mult, după ce se încinge suficient, cuptorul scoate foarte puţin fum, aşa că totul se găteşte mult mai rapid şi cu mai puţine bătăi de cap decât în cazul unui grătar tradiţional.

Producătorul britanic Tom Gozney, „tatăl” grătarului-cuptor portabil Roccbox, se consideră un perfecţionist. În 2009 şi-a înfiinţat o firmă de cuptoare performante pentru pizza, nemulţumit de cum ieşeau cele făcute în cuptoare clasice. Apoi, Gozney a împrumutat 6.000 de euro de la mama lui şi, timp de trei ani, a lucrat alături de o echipă la conceptul grătarului-cuptor Roccbox, în dorinţa de a găsi cea mai bună alternativă la grătarele de exterior.

image
Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite