Cum se prepară vinetele în bulion sau în suc proaspăt de roșii la borcan, pentru iarnă
0Vinetele pentru iarna se pot pune la congelator, bine scurse, însă unele gospodine preferă să le prepare în bulion sau în suc proaspăt de roşii, la borcan.

Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de două kg vinete lunguieţe, tinere, 300 ml ulei – 400 g bulion sau pastă de tomate, două linguri sare, o linguriţă piper măcinat, o lingură zahăr, căţei de usturoi, după gust, scrie Glasul Aradului.
Modul de preparare
Vinetele sunt spălate, se îndepărtează codiţele şi capetele, se taie rondele de jumătate de centimetru grosime, se presară un praf de sare şi se lasă la scurs 30 de minute. Sunt riuenite pe rând, în ulei, până devin aurii. La final, sunt scoase pe şervete de hârtie.
Se amestecă pasta de tomate cu aproximativ 1,2 l de apă, sare, zahăr, piper şi o puneți pe foc. Adăugați căţeii de usturoi curăţaţi de coajă, dar întregi.
Se lasă să fiarbă 15-20 de minute, la foc mediu. Adaugați vinetele, amestecați ca să omogenizați şi să stingeți focul. Aşezați feliile de vinete în borcane, turnați restul de sos şi apoi le sigileați.
Le fierbeți pe baie de aburi în jur de 30-40 de minute.