Cum se prepară vinetele în bulion sau în suc proaspăt de roșii la borcan, pentru iarnă

0
Publicat:

Vinetele pentru iarna se pot pune la congelator, bine scurse, însă unele gospodine preferă să le prepare în bulion sau în suc proaspăt de roşii, la borcan.

Vinete cu suc de roșii FOTO: Arhivă
Vinete cu suc de roșii FOTO: Arhivă

Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de două kg vinete lunguieţe, tinere, 300 ml ulei – 400 g bulion sau pastă de tomate, două linguri sare, o linguriţă piper măcinat, o lingură zahăr, căţei de usturoi, după gust, scrie Glasul Aradului.

Modul de preparare

Vinetele sunt spălate, se îndepărtează codiţele şi capetele, se taie rondele de jumătate de centimetru grosime, se presară un praf de sare şi se lasă la scurs 30 de minute. Sunt riuenite pe rând, în ulei, până devin aurii. La final, sunt scoase pe şervete de hârtie.

Se amestecă pasta de tomate cu aproxi­mativ 1,2 l de apă, sare, zahăr, piper şi o puneți pe foc. Adăugați căţeii de usturoi curăţaţi de coajă, dar întregi.

Se lasă să fiarbă 15-20 de minute, la foc mediu. Adaugați vine­te­le, amestecați ca să omogenizați şi să stingeți focul. Aşezați feliile de vinete în borcane, turnați restul de sos şi apoi le sigileați.

Le fierbeți pe baie de aburi în jur de 30-40 de minute.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite