Cum să prepari o tartă delicioasă cu cireşe şi bezea
0
Pregăteşte-te din timp! Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, toate mamele vor să-şi răsfeţe şi mai mult copiii. Ce preferă ei cel mai mult? Dulciurile, bineînţeles. Noi vă venim în ajutor cu o reţetă delicioasă, pentru toate gusturile, de tartă cu cireşe sau căpşune.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
60 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 vârf cuţit de sare
1 ou
125 g unt
Pentru umplitură
5 albuşuri
180 g zahăr
500 g cireşe sau căpşune
Cerni făina cu sarea, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi untul moale, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare, îl înveleşti în folie alimentară şi îl introduci la frigider o oră.
Întinzi 2/3 din aluat în foaie şi o aşezi pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 28 cm unsă şi tapetată. Îl înţepi cu o furculiţă de mai multe ori şi îl coci în cuptorul preîncălzit la 200° C circa 10 minute.
Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat şi baţi până se îngroaşă şi se topeşte zahărul.