Cum faci cei mai gustoși mucenici fierți. Rețeta lui chef Scărlătescu este un deliciu: secretul aromatului desert

0
Publicat:

Cei mai buni mucenici fierți se fac după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Pe 9 martie, gospodinele din sudul țării prepară mucenici în sirop dulce. După ce realizează din aluat 40 de covrigei, care simbolizează mucenicii, acestea îi fierb cu zahăr și arome.

Mucenicii muntenești, un desert delicios FOTO Adevărul
Mucenicii muntenești, un desert delicios FOTO Adevărul

Ca să iasă delicioși, mucenicii muntenești trebuie pregătiți cu atenție. Aceștia presupun, pe de o parte, pregătirea covrigeilor în formă cifrei 8 și pe de altă parte prepararea lichidului aromat în care se pun la fiert.

Chef Cătălin Scărlătescu are o rețetă cu care nu dai greș. Conform a1.ro, pentru mucenicii muntenești pe care îi prepară iscusitul bucătar avem nevoie de: făină, drojdie, sare, zahăr vanilat și ulei, pentru aluatul covrigeilor și: nucă, scorțișoară, zahăr, praf de sare, coajă de lămâie, apă, pentru zeamă.

Ingrediente pentru mucenici muntenești

Pentru aluatul de covrigei:

  • 500 de grame de făină
  • 50 de grame de drojdie
  • 200 de ml de apă călduţă
  • un praf sare
  • zahăr vanilat
  • 100 ml de ulei

Pentru a prepara zeama de la mucenici:

  • doi sau trei litri de apă
  • 350 de grame de zahăr
  • coajă de la o lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • o linguriță de scorţişoară
  • 800 de grame de nucă măcinată
  • esenţă de rom

Mod de preparare 

Într-un vas se pun făina drojdia, sarea zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduţă. Se amestecă pentru a se forma un aluat. După ce conținutul devine unul omogen se frământă bine și se lasă câteva minute la crescut.

Ulterior se ia aluatul și se întinde pe un blat, peste puțină făină. Aluatul se întinde cu sucitorul, până când se formează o pătură subțire. Ulterior, aceasta se taie fâșii și se formează opturi mici. Covrigeii în formă de 8 se fierb câteva minute, se pun în sită la scurs, apoi se bagă la cuptor. După ce s-au copt se lasă să se răcească și să se întărească, de preferat peste noapte.

Pentru zeamă se pune apa la fiert. După ce dă în clocot se adaugă coaja de lămâie, praful de sare, zahăr vanilat, o linguriță de scorţişoară. La final se pun covrigeii și se adaugă nucă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite