Care sunt cele mai bune fructe deshidratate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt cele mai bune fructe deshidratate
Care sunt cele mai bune fructe deshidratate

Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate dau savori inconfundabile preparatelor tale!

Stafidele – reginele deliciilor culinare

Sunt „reginele“ fructelor uscate.  Folosite în bucătărie de când lumea, au utilizări extrem de variate. Cu un aport energetic de 285 calorii/100 de grame, pot fi folosite atât în deserturi, cât şi în mâncăruri sărate. Garnisesc frumos salatele, acompaniază elegant brânza de capră, dau o notă aparte mâncărurilor cu orez sau cuşcuşului, strălucesc în compoziţia checurilor sau a fursecurilor. Sunt ingrediente folosite în băturile de casă, precum cvas, socată ori ceai aromat.

Rezistă bine la gătire şi pot fi înmuiate înainte de folosire. Se armonizează bine cu alte condimente  ca anasonul, cuişoarele, coriandrul, scorţişoara şi curcuma.

De asemenea, stafidele sunt o excelentă sursă de vitamine şi fibre, favorizând digestia. Sportivii le consumă fără reţinere, fiincă au efect energizat, tonic şi antioxidant. Studiile arată că un consum moderat de stafide previne acumularea de grăsime abdominală.

Caisele – preferatele bucătăriei marocane

Sunt aliatele persoanelor cu o viaţă activă, fiind o excelentă sursă de energie (270 calorii/100 g), de fier şi de cupru. Sunt bogate în vitramine şi în fibre – acestea scăzând riscul apariţiei cancerului de colon.

Pasionaţii de gastronomie sunt de părere că cele mai bune caise uscate vin din Turcia. Sunt ingrediente excelente în deserturi, tăiate bucăţele, dau savoare iaurturilor şi brânzei albe. Acompaniază excelent migdalele şi ghimbirul, în diversele combinaţii dulci. În bucătăria orientală, în special în cea marocană, sunt folosite în cuşcuş sau în preparatul numit tajine. Ca să dai un gust deosebit salatelor tale, adaugă şi bucăţi de caise uscate!

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite