Luni, 13 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 66
Rulouri de friptură în sos de oţet balsamic
Delicioasele rulouri de friptură în sos de oţet balsamic sunt însoţite de legume tăiate subţire. Sosul este un plus de aromă care face din acest preparat unul special, unul pe care îl poţi găsi în meniurile marilor restaurante din întreaga lume....
Bucătărie
09 nov. 2016
Plăcintă cu mere. Cum se face deliciosul desert sfărâmicios
În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Dincolo de asta, peste tot în lume, merele sunt printre cele mai populare fructe folosite la prepararea deserturilor. Unul dintre ele este acest desert sfăr...
Bucătărie
09 nov. 2016
Varză cu carne de porc. Preparatul cu care poţi cuceri pe oricine
Varza poate fi mâncată în orice perioadă a anului. Crudă, murată, congelată sau deshidratată, este un adevărat rezervor de vitamine şi de minerale, fiind, în acelaşi timp, săracă în calorii. Încearcă acest preparat, varză cu carne de porc, cu care po...
Bucătărie
09 nov. 2016
Alimente pe cale de dispariţie din cauza încălzirii globale: producţiile de cafea, miere, bere şi ciocolată, sub ameninţarea schimbărilor climatice
Schimbările climatice au nenumărate consecinţe la nivel global, de la ridicarea nivelului mării, la fenomente meteo extreme sau temperaturi din ce în ce mai ridicate. Odată cu încălzirea excesivă a vremii şi a dezastrelor naturale tot mai frecvente ş...
Bucătărie
08 nov. 2016
Plăcintă grecească cu spanac şi brânză. Aperitivul care ne trimit cu gândul la vacanţa de vară
Pentru că pe tarabele din pieţe a repărut, la preţuri decente, spanacul proaspăt, poţi prepara una dintre cele mai bune plăcinte, plăcinta grecească cu spanac şi brânză. Este acel fel de mâncare care, cu siguranţă, te va trimite cu gândul departe, la...
Bucătărie
08 nov. 2016
Brioşe cu pere şi ghimbir. Desertul mult aşteptat cu fructe de sezon
Cui nu-i plac brioşele? Acestea sunt făcute cu pere şi ghimbir, iar o delicioasă glazură de miere le oferă şi mai multă dulceaţă. Vei vedea că sunt uşor de preparat şi că nu ai nevoie de mixer pentru a preparar aceste brioşe cu pere şi ghimbir....
Bucătărie
08 nov. 2016
Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti
Am gătit mult peşte în ultima vreme. Şi m-am văzut pusă în situaţia de a-mi pune mintea şi imaginaţia la încercare pentru a crea fel şi fel de preparate noi cu peşte. Ultima dată am încercat o reţetă de crap în sos picant de roşii şi ceapă, o mâncare...
Bucătărie
08 nov. 2016
Plăcintă cu ton
Acest fel de mâncare este inspirat din bucătăria macedoneană care este deosebit de aromată, iar condimentele folosite (oregano, busuioc, usturoi, mărar, cimbru, seminţe de chimion, foi de dafin, mentă) îi dau o savoare cu totul specială. Din bucatele...
Bucătărie
07 nov. 2016
Cremşnit cu struguri
Îi consumăm ca atare, facem vin din ei, salată de fructe şi…cam atât. Aşa e că nu ţi-a trecut prin minte până acum să faci cremşnit cu struguri?...
Bucătărie
07 nov. 2016
Ardei umpluţi în stil mexican
Când ai poftă de ardei umpluţi, poţi să reinterprezi un pic reţeta şi să o adaptezi cu ajutorul câtorva ingrediente din bucătăria mexicană. Încearcă şi tu această reţetă de ardei umpluţi cu carne tocată de vită, fasole neagră, orez, roşii şi multe co...
Bucătărie
07 nov. 2016
Cei mai buni melcişori cu gutui
Aluatul de cozonac în combinaţie cu gutuile uşor acrişoare vor transforma aceşti melcişori în una dintre reţetele preferate ale familiei tale....
Bucătărie
07 nov. 2016
Trucuri simple care vă fac viaţa mai uşoară în bucătărie: cum puteţi fi mai rapizi şi mai eficienţi
Dacă sunteţi un amator în bucătărie (şi nu numai) pregătirea mesei poate fi un proces lent, însă există o mulţime de mici trucuri care pot face totul mai rapid şi mai eficient.
Bucătărie
05 nov. 2016
Prăjitură cu lapte condensat şi jeleu de căpşuni
Acest prăjituri ne-au făcut cu ochiul încă de când le-am văzut pe o farfurie în casa unei prietene. Am cerut reţeta şi iată că o împărtăşim cu voi....
Bucătărie
04 nov. 2016
Coaste de vită în vin roşu. Află cum să prepari deliciosul preparat
Această reţetă de coaste de vită în vin roşu este acea mâncare potrivită pentru un weekend de toamnă în care vrei să fii leneş! Chair şi mâncarea e pentru leneşi având în vedere că cel mai mult timp stă în cuptor să se facă. Nu ai nevoie decât de car...
Bucătărie
04 nov. 2016
Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor
Dacă îţi place să găteşti cu cartofi, vei descoperi că această reţetă este o combinaţie grozavă, iar gustul lor este completat de savoarea altor două ingrediente: ceapa şi ciupercile. Încearcă şi tu reţeta simplă de cartofi cu ceapă şi ciuperci la cu...
Bucătărie
04 nov. 2016
Tartă răsturnată cu mere. Aromatul desert al toamnei
Lângă o cană de ceai sau de cafea merge întotdeauna o felie din această tartă răsturnată cu mere. Dacă nu ne crezi, te invităm să încerci! Ai nevoie de fructe proaspete, de condimente precum scorţişoara şi vanilia şi treaba este deja pe jumătate făcu...
Bucătărie
04 nov. 2016
Sfaturi simple prin care poţi să prepari cel mai bun ou fiert, indiferent de cum îl preferi VIDEO
Pentru a obţine un ou fiert pe gustul tău, combinaţia dintre timp şi temperatura ideală de fierbere poate aduce rezultate meritate şi surprinzătoare.
Bucătărie
04 nov. 2016
Cel mai bun cheesecake cu dovleac
Este o plăcintă atât de uşor de preparat! Cu o cantitate generoasă de dovleac aromat, acest desert este o combinaţie de plăcintă de dovleac şi clasicul cheesecake. Rezultatul, cel mai bun cheesecake cu dovleac, te va surprinde cu gustul său bogat....
Bucătărie
03 nov. 2016
Gulii pane. Aperitivul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Ştim că reglează nivelul de zahăr din sânge, aşadar guliile pot fi mâncate şi de diabetici. Şi cum o porţie de 100 de grame de gulii conţine doar 20 de calorii, gulia poate deveni un aliat în lupta cu kilogramele în plus. Poţi încerca şi o reţetă, ca...
Bucătărie
03 nov. 2016
Gogoşi vieneze. Reţeta cea mai simplă
Gogoşile vieneze sunt acel desert care ne atrage de fiecare dată. Adevărul este că nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă gogoşile, mai ales atunci când miurosul îmbie de la distanţă. Pentru că ni s-a făcut poftă ne-am gândit să preparăm azi gogoşi...
Bucătărie
03 nov. 2016
Peşte în sos de roşii şi busuioc. Reţetă simplă şi pe gustul oricui
Când am gătit pentru prima dată această mâncare, am uitat să pun busuiocul. Nu pot spune că nu a fost o mâncare gustoasă, dar acest peşte în sos de roşii şi busuioc, este un preparat care cere această aromă, care-i dă savoare şi care îl îmbogăţeşte. ...
Bucătărie
03 nov. 2016
Cei mai buni cartofi la cuptor
Aceşti cartofi sunt perfect copţi – sunt crocanţi la exterior şi foarte pufoşi la interior. Aşadar, dacă vrei o garnitură simplă care să meargă la orice mâncare, încearcă această reţetă pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cartofii copţi sunt delic...
Bucătărie
02 nov. 2016
Gogonele murate. Află secretul pentru a le păstra tari
Cum ar arăta cămara pentru iarnă fără câteva borcane cu gogonele murate? Descoperă toate ingredientele unei reţete din bunici, care ne impresiona şi ne plăcea foarte mult!...
Bucătărie
02 nov. 2016
Mâncare de cartofi cu carne de porc. Reţeta simplă a deliciosului preparat
Pentru popoarele slave această mâncare de cartofi cu carne de porc este foarte populară. Pentru poporul român, mâncarea de cartofi cu carne de porc este un motiv suficient de bun pentru a-ţi aduna familia în jurul mesei şi a mânca cu poftă până la ul...
Bucătărie
02 nov. 2016
Cea mai simplă reţetă de savarină. Desertul care ne-a cucerit din copilărie
Savarina nu s-a numărat printre deserturile mele favorite. Dar pentru că era cap de listă pentru cei dragi, am învăţat în timp să fac cea mai simplă reţetă de savarină, care să-mi şi iasă perfect. Am cules-o din cartea Mariei Cristea Şoimu „Dulciuri ...
Bucătărie
02 nov. 2016
Gutui coapte cu nuci si stafide, pentru o toamnă mai aromată
În copilărie ai mâncat, cu siguranţă, gutui coapte de bunica în cuptorul sobei. Astăzi îţi propunem aceeaşi reţetă, dar îmbunătăţită....
Bucătărie
02 nov. 2016
Plăcintă cu smochine
Printre cele mai dulci fructe din lume, smochinele au început să fie consumate din anul 2500 î.H., mai întâi în Asia Mică. Erau folosite în special ca îndulcitor natural, dar şi ca medicamente, pentru combaterea constipaţiei. Grecii le foloseau pentr...
Bucătărie
01 nov. 2016
Cum să faci musaca de conopidă. Află cum să păstrezi culoarea albă a legumei
Conopida este o legumă apreciată a toamnei care poate fi preparată în fel şi chip: de la conopidă cu brânză la cuptor până la plăcintă ţărănească cu conopidă. Astfel, ne-a venit ideea de a pregăti o musaca de conopidă cu carne tocată (de porc sau în ...
Bucătărie
01 nov. 2016
Tăiţei la cuptor cu brânză de vaci. Reţeta care ne bucura în copilărie
Ne place, din când în când, să ne aducem aminte de reţetele copilăriei, să le preparăm şi să vi le împărtăşim şi vouă. Cum este această reţetă de tăiţei la cuptor cu brânză de vaci. Noi am îmbunătăţit-o, îmbogăţind-o cu gustul delicios şi puternic al...
Bucătărie
01 nov. 2016
Chec cu dovleac. Cel mai aromat desert al toamnei
Acum trei ani, răsfoind un caiet vechi de reţete am dat peste una clasică de chec cu dovleac. Simplu şi delicios. M-am gândit, însă, că acest desert obişnuit, de chec cu dovleac, s-ar putea transforma într-unul foarte aromat dacă folosim mai multe co...
Bucătărie
01 nov. 2016
Pui cu măsline şi roşii. Cum prepară italienii celebra reţetă de pui puttanesca
Pui puttanesca sau, mai bine zis, pui cu măsline şi roşii este un delicios preparat care se găteşte într-un singur vas cu toate ingredientele. Nu ai nevoie decât de 30 de minute pentru a pregăti o cină, în acest caz....
Bucătărie
31 oct. 2016
Cea mai simplă lasagna cu vinete. Reţeta lui Jamie Oliver
Această mâncare se prepară foarte uşor, cu doar câteva ingrediente care au arome foarte intense. Cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, Jamie Oliver, recomandă această lasagna cu vinete şi cu multe roşii. Încearc-o şi tu şi bucură-te ...
Bucătărie
31 oct. 2016
Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă
În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Învârtita cu mere şi brânză este o plăcintă preparată foarte des de bunicii noştri care-i cunoşteau toate secretele pentru a ieşi perfectă. Urmează sfaturil...
Bucătărie
31 oct. 2016
← Pagina 65
Pagina 67 →