Sâmbătă, 6 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 49
Piersici murate dulci-acrişoare
Pentru cei care s-au săturat de murăturile obişnuite, specialiştii în gastronomie aduc în atenţie piersicile murate, o reţetă inedită şi foarte rapidă....
Bucătărie
15 aug. 2017
Paella, preparatul cu savoare iberică
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare spaniole este paella, o combinaţie savuroasă de orez, legume, carne sau fructe de mare. Reţeta diferă de la o regiune la alta şi în funcţie de asta se adaugă şi diverse condimente.
Bucătărie
15 aug. 2017
Dulceaţă aromată de struguri albi şi nuci
Ce poate fi mai gustos decât o dulceaţă cu struguri aromaţi şi nuci. Pentru iubitorii de brânzeturi, această combinaţie poate fi o gustare delicioasă de care se pot bucura ori de câte ori au ocazia....
Bucătărie
14 aug. 2017
Cum se spală şi se păstrează corect fructele de pădure
Foarte aromate şi cu un gust uşor acrişor, fructele de pădure nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră zilnică, mai ales vara, când sunt disponibile în stare proaspătă.
Bucătărie
11 aug. 2017
5 trucuri din bucătărie care te vor surprinde
Fiecare gospodină are secretele ei, însă trucurile din bucătărie sunt nenumărate şi te pot scuti de multe nereuşite. Iată câteva sfaturi pe care şi tu le poţi pune în aplicare la nevoie.
Bucătărie
10 aug. 2017
Cum se prepară deliciosul gem de dovleac şi portocale
Dacă vă place să vă surprindeţi musafirii cu reţete inedite, pentru următoarea ocazie specială aţi putea pregăti un delicios gem de dovleac cu portocale. Extrem de rapid, aceast desert va încânta cu siguranţă apetitul tuturor celor care îl vor gusta....
Bucătărie
10 aug. 2017
Care sunt cele mai bune oale şi tigăi pentru gătit
Din cupru sau din ceramică? Din sticlă sau din oţel inoxidabil? Acestea sunt dilemele gospodinelor când trebuie să cumpere oale şi tigări pentru gătit. Iată avantajele şi dezavantajele acestora, în funcţie de vasele din care sunt fabricate .
Bucătărie
09 aug. 2017
Cum să foloseşti ciocolata pentru a coace ca un bucătar profesionist
Oarecum, ciocolata este ca pizza! Chiar şi atunci când e rea, e bună. Dacă ai folosit bucăţi de ciocolată în prăjituri şi ai sperat să ai cele mai bune rezultate, greşeşti!I
Bucătărie
08 aug. 2017
Alimente care pot să îţi facă rău dar pe care majoritatea oamenilor le consumă
Ambalajul este de multe ori înşelător, iar sub aspectul plăcut şi îmbietor, multe alimente ascund toxine extrem de periculoase. În cantităţi mici ele nu fac prea mult rău, însă consumate în exces pot să îţi afecteze sănătatea.
Bucătărie
07 aug. 2017
Cum să prepari friptura perfectă: tehnica simplă şi extrem de eficientă pentru cea mai gustoasă carne
Să pregăteşi o friptură gustoasă nu este deloc simplu, însă există o metodă simplă care pe care dacă o urmaţi întocmai veţi obţine un preparat perfect.
Bucătărie
04 aug. 2017
Cum a apărut celebra tartă Tatin
Se prepară de obicei din felii de mere caramelizate, dar poţi folosi orice fruct doreşti. Este unul dintre cele mai apreciate şi delicioase deserturi franţuzeşti.
Bucătărie
04 aug. 2017
Alimente pe care nu trebuie să le reîncălzeşti niciodată
Cu toţii avem obiceiul de a păstra mâncarea rămasă pentru mai târziu sau de pe o zi pe alta, însă unele alimente reîncălzite pot face mai mult rau decât bine, pentru că nu îşi menţin valoarea nutritivă. Află care sunt:
Bucătărie
03 aug. 2017
Crème brûlée, de la crema coaptă la desertul rafinat de astăzi
Francezii sunt experţi în deserturi fine, demne să fie servite la banchetele regale. Nu e de mirare că tot ei sunt cei care au rafinat crème brûlée, un desert foarte asemănător cu crema de zahăr ars.
Bucătărie
02 aug. 2017
La ce ajută seminţele de pepene verde
A venit timpul să te bucuri de gustul inconfundabil de pepene verde, acesta fiind o gustare ideală pentru zilele călduroase de vară. Dacă te-ai obişnuit să îi arunci mereu seminţele, află ce beneficii ascund acestea:
Bucătărie
01 aug. 2017
Ce alimente se pot păstra pe masa şi în dulapurile din bucătărie
Nu toate alimentele trebui păstrate la frigider pentru a se menţine proaspete. De exemplu, roşiile trebui păstrate la temperatura camerei, deoarece la frigider îşi schimbă gustul. Iată ce alte alimente mai poti fi păstrate pe masa şi în dulapurile de...
Bucătărie
31 iul. 2017
Desert delicios de sezon: Prăjitura cu vişine şi două tipuri de cremă
Sezonul vişinelor este pe sfârşite, aşa că grăbeşte-te la cumpărături şi aprovizionează-te cu vişine proaspete, congelate sau chiar cu compot de vişine pentru că îţi propunem un desert căruia nu-i puteţi rezista, oferit de Miremirc.ro.
Bucătărie
27 iul. 2017
Cum să alegi cele mai bune legume din piaţă
Vara, pieţele abundă în legume proaspete. Acum este momentul să le incluzi cât mai des în preparatele tale, în felurite combinaţii. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a te bucura de alegeri cât mai gustoase pentru mesele tale.
Bucătărie
27 iul. 2017
Ce trebuie să ştii despre 8 fructe pentru a le alege pe cele mai bune: cum îţi dai seama dacă sunt stricate, prea crude sau prea coapte
Tututor ni s-a întâmplat să alegem fructe frumoase şi aparent coapte doar pentru a afla mai târziu că sunt stricate pe interior sau nu suficient de coapte pentru a putea fi folosite.
Bucătărie
27 iul. 2017
Cum a apărut mille-feuille, rafinatul desert franţuzesc
Tradus, desertul înseamnă „o mie de felii“. Prăjitura mai este cunoscută şi sub numele de prăjitura Napoleon, însă nu se ştie exact cum a apărut.
Bucătărie
26 iul. 2017
Cum să prăjeşti perfect puiul: secrete dezvăluite de chimişti. Temperatura ideală, când îţi dai seama că e făcut şi cum eviţi mirosul neplăcut VIDEO
Oamenii de ştiinţă au o soluţie pentru aproape orice, inclusiv când vine vorba de gastronomie. Recent, o echipă de chimişti a dezvăluit care este secretul pentru a găti perfect puiul prăjit.
Bucătărie
25 iul. 2017
Cât de mult rezistă fructele şi legumele în congelator şi ce trucuri să foloseşti
Dacă vrei să conservi aromele delicioase ale verii, este bine să ştii ce fructe şi legume se păstrează cel mai bine la congelator.
Bucătărie
25 iul. 2017
Cum alegi roşiile gustoase şi sănătoase
Roşiile sunt un ingredient de bază în bucătărie, potrivindu-se de minune cu o sumedenie de preparate. Pentru a le alege însă pe cele mai gustoase şi mai sănătoase, trebuie să acorzi atenţie câtorva detalii, precum forma, culoarea, mirosul şi textura.
Bucătărie
24 iul. 2017
Cum preparaţi dulceaţă afrodisiacă de ardei iuţi, sosul perfect pentru fripturi, brânzeturi sau ciocolată
Dulceaţa de ardei iuţi este o reţetă exotică şi savuroasă. Are efecte afrodisiace şi poate fi consumată alături de o friptură, dar şi în combinaţie cu un platou de brânzeturi sau ciocolată....
Bucătărie
22 iul. 2017
Cum a apărut tortul miresei
Se crede că vechii babilonieni au fost cei care i-au învăţat pe egipteni să coacă prăjituri. Picturile din temple îl înfăţişează pe Ramses al III-lea la un banchet unde se serveau mai multe feluri de prăjituri şi pâine. În plus, există dovezi care ar...
Bucătărie
21 iul. 2017
5 alimente care pot deveni toxice în timpul preparării
Deşi pare greu de crezut, aceste alimente pot deveni extrem de toxice dacă nu le găteşti în mod corect. Aşa că data viitoare când le pregăteşti termic, ai grijă să nu le arzi.
Bucătărie
20 iul. 2017
Povestea de succes a familiei care face turtă dulce după o reţetă veche de 400 de ani: străinii vin să afle legenda şi să înveţe să-şi picteze singuri produsele
Familia lui József Szántó face turtă dulce de mai bine de 400 de ani. Reţeta din numai şase ingrediente a fost transmisă din generaţie în generaţie, la fel şi pasiunea pentru gustul tradiţional. Acum, familia din Târgul Secuiesc organizează ateliere ...
Bucătărie
19 iul. 2017
Video
REPORTAJ Turta dulce, o tradiţie de familie: „Din 1880 facem turtă dulce şi încercăm să respectăm reţeta strămoşilor noştri”
Familia lui József Szántó face turtă dulce de mai bine de 400 de ani. Reţeta din numai şase ingrediente a fost transmisă din generaţie în generaţie, la fel şi pasiunea pentru gustul tradiţional....
Bucătărie
19 iul. 2017
Cum alegi şi conservi fasolea verde
Fasolea verde este foarte gustoasă, poate fi pregătită sub o mulţime de forme, aducând totodată numeroase beneficii pentru sănătate. Conţinutul ridicat de fibre reglează glicemia, ţine senzaţia de foame la distanţă mai mult timp şi menţine nivelul en...
Bucătărie
19 iul. 2017
Pepene verde sau pepene galben, care este mai sănătos?
În timp ce unele persoane abia aşteaptă sezonul cald pentru a se înfrupta din miezul zemos al pepenelui verde, alţii preferă dulceaţa cu gust de miere a pepenului galben. Însă, care din ei este mai sănătos?...
Bucătărie
18 iul. 2017
Cremă răcoritoare de pepene galben cu vanilie
Pentru zilelele călduroase de vară, vă propunem un desert uşor din pepene galben cu aromă de vanilie. Servit la rece, acesta poate fi un excellent desert pentru musafiri....
Bucătărie
17 iul. 2017
Musacaua, istoria unui preparat îndrăgit de multe popoare
Te-ai întrebat vreodată care sunt originile îndrăgitului preparat numit musaca? Delicioasă şi apetisantă, musacaua este o marcă a bucătăriei greceşti. Dar oare acest preparat chiar îşi are originea pe teritoriul Greciei sau mai degrabă grecii plecaţi...
Bucătărie
17 iul. 2017
Îngheţată vegană cu pepene galben, banane şi nuci, gata în 20 de minute
Pentru pofticioşii care vor să păstreze un stil alimentar sănătos a fost inventată reţeta de îngheţată vegană cu pepene galben, banane şi nuci. Gata în 20 de minute, aceasta poate fi un desert excelent şi pentru copii....
Bucătărie
16 iul. 2017
Lucruri mai puţin ştiute despre pepenele roşu: de ce trebuie inclus în dieta zilnică
Pe lângă gustul răcoritor ale verii pe care îl oferă, pepenele roşu are şi numeroase beneficii pentru sănătate, dar şi proprietăţi mai puţin cunoscute.
Bucătărie
14 iul. 2017
← Pagina 48
Pagina 50 →