Cea mai bună cafea este cea preparată la rece, spun chimiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prepararea cafelei la rece creşte cantitatea de cafeină din această băutură, spun chimisti de la Universitatea Thomas Jefferson din Statele Unite.


Oamenii de ştiinţă americani au vrut să afle cel mai bun mod de a prepara cafeaua. După ce au studiat patru tipuri de cafea preparate în moduri diferite, chimiştii au descoperit că această băutură preparată la rece a avut un gust mai bun, scrie publicaţia Scientific Report.

Studiind compoziţia chimică a preparatelor obţinute, cercetătorii au stabilit că cafeaua preparată la rece a produs aproximativ 1000 de miligrame de cofeină la litru, în timp ce atunci când s-a făcut în mod tradiţional, cu apă fierbinte, această concentraţie a fost de 800 de miligrame pe litru.

Cafeaua se pune într-un recipient cu apă caldă, se amestecă bine api se dă la frigider timp de cel puţin 12 ore sau peste noapte. Acest timp este necesar pentru a obţine o veritabilă infuzie. Deoarece cafeaua este preparată fără să fie pusă la foc, pregătirea ei durează mai mult , dar rezultatul merită, potrivit specialiştilor.
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite