Vineri, 5 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 29
Dulceaţă parfumată din flori de salcâm şi lămâie
Dulceaţa din flori de salcâm şi lămâi are culoarea, aroma şi textura similare mierii de albine, fiind potrivită pentru a fi sevită simplă, pe pâine sau în prepararea deserturilor....
Bucătărie
26 mai 2020
Tort răcoritor cu ananas şi frişcă
Foarte gustos şi uşor de preparat, tortul cu ananas şi frişcă poate fi făcut cu fructe proaspete sau din compot. Se prepară rapid, dar trebuie lăsat câteva ore la rece înainte de a fi servit....
Bucătărie
24 mai 2020
Îngheţată cremoasă de căpşune preparată din ingrediente naturale
Este sezonul căpşunelor, aşa că nu trebuie să lăsaţi să treacă această perioadă fără a încerca delicioasa reţetă de îngheţată ce are un grad de dificultate scăzut şi necesită numai 4 ingrediente.
Bucătărie
21 mai 2020
Cartofi noi umpluţi cu brânză şi bacon
Sezonul cartofilor noi nu trebuie să treac înainte de a încerca reţeta ce presupune umplerea acestora cu brânză şi măsline....
Bucătărie
18 mai 2020
Socată: reţeta tradiţională
Socata este un adevărat totem gastronomic în România. Din păcate, sezonul socului e foarte scurt, aşa că trebuie să profităm de el. Acidulată, uşor alcoolizată, dulce-acrişoară, socata rece este băutura perfectă pentru începutul de vară....
Bucătărie
18 mai 2020
Soleanca, reţeta originală a celei mai bune ciorbe basarabene
Bucătăria din Republica Moldova, are, cum era firesc, influenţe pe care le regăsim în toată zona Balcanică, zonă marcată de-a lungul timpului de multe migraţii şi cuceriri. Ea are multe preparate în comun cu bucătăria românească, dar şi multe influe...
Bucătărie
12 mai 2020
Top 10 cele mai scumpe mâncăruri şi ingrediente din lume: de la peştele otrăvitor Fugu la pepenele negru
Cu siguranţă aţi auzit şi poate chiar aţi testat caviar sau şofran, unele dintre cele mai scumpe ingrediente din lume. În aceeaşi categorie intră peştele otrăvitor Fugu şi pepenele negru, produse rare şi tocmai din acest motiv vândute la preţuri proh...
Bucătărie
11 mai 2020
Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet
Dalgona este o băutură devenită virală pe reţelele sociale, în special pe Tik Tok, iar asta datorită timpului scurt de preparare a reţetei. Băutura poartă numele acadelelor coreene Dalgona, făcute în casă, din zahăr caramelizat, deoarece gustul ei ad...
Bucătărie
04 mai 2020
Cum au apărut 10 preparate americane celebre
Ştiai că cheeseburgerul a fost inventat, din greşeală, de un adolescent de 16 ani de la un fast food din California? Sau că savuroasele fursecuri cu ciocolată au fost create de un medic dietetician? De la aripioarele Buffalo, la nachos, poveştile lor...
Bucătărie
29 apr. 2020
Secretele marinării. Cum se marinează perfect carnea de miel
Marinarea este o metodă de aromatizare şi frăgezire a cărnii folosită de sute de ani. Este o tehnică prin care carnea sau peştele sunt lăsate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă într-un lichid, cu condimente, iar rezultatele sunt spectaculoase...
Bucătărie
17 apr. 2020
Reţete de Paşte: Tort pascal în trei culori
Vrei un tort special de Paşte? Iată o reţetă deosebită, cu multă ciocolată. Este greu de rezistat! În plus, prepararea nu va dura mai mult de o oră.
Bucătărie
16 apr. 2020
Cozonacul, desertul sacru al românilor. Plus 10 reţete delicioase
Tradiţia ortodoxă asociază marii sărbători creştine a Paştelui şi mâncăruri sacralizate, printre care cozonacii. Cozonacul se prepară în Săptămâna Mare, la fel ca şi pasca. Este considerat o prăjitură tradiţională românească, dar îl regăsim, în diver...
Bucătărie
14 apr. 2020
Reţete de Paşte - Cozonac în două culori
Încearcă ceva nou de Paşte anul acesta! Cozonacul în două culori, cu nucă şi cacao, arată bine, dar este şi pufos, deliciosşi aromat.
Bucătărie
14 apr. 2020
Cum să decorezi ouăle de Paşte: cele mai bune vopsele naturale
Conform tradiţiei, ouăle se înroşesc în Joia Mare. Chiar dacă varianta de a le cumpăra gata vopsite din magazine pare cea mai simplă, este mult mai uşor decât crezi să le faci chiar tu, acasă, folosind vopsele naturale.
Bucătărie
12 apr. 2020
Tort în formă de hârtie igienică, iepuri din ciocolată cu măşti şi „coronaburger“, noi preparate culinare de sezon FOTO
Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică, „Coronaburger“ şi iepuri din ciocolată cu măşti din marţipan se numără între preparate culinare inventate sezonul acesta de bucătari pentru a îşi menţine afacerile în timpul crizei sanitare.
Bucătărie
10 apr. 2020
Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând
În lupta organismului cu stresul se pot produce dezechilibre cu consecinţe grave asupra stării de sănătate, mai ales dacă stresul se manifestă pe termen lung. Unele dintre aceste consecinţe sunt anumite forme de depresie. Vestea bună este că şi împot...
Bucătărie
10 apr. 2020
Clătite de dovlecei
Rapide şi uşor de făcut, aceste clătite sunt bune calde sau reci. Poţi pune alături un sos de iaurt cu usturoi sau o salată şi masa e gata!
Bucătărie
09 apr. 2020
Ciocolată de casă cu nuci
La fel ca salamul de biscuiţi, acest desert ne-a îndulcit copilăria. Este adevărat că, în prezent, sunt mai multe variante de ciocolată de casă, adaptate vremurilor, care sunt mai bune decât orice snikers din comerţ. Încearcă această reţetă şi îţi ve...
Bucătărie
08 apr. 2020
10 reţete fabuloase cu peşte pentru Florii
Mai sunt câteva zile până la Florii, una dintre puţinele zile din postul Paştelui în care este permis consumul de proteină animală, mai exact de peşte. După aproape 40 de zile de post, te poţi delecta cu o sumedenie de mâncăruri delicioase pe bază de...
Bucătărie
08 apr. 2020
Urzicile, aliatele siluetei suple
Începutul primăverii vine cu propuneri alimentare sănătoase şi pline de vitamine şi de minerale, direct din natură. Urmează cura propusă de noi, pentru a beneficia de o detoxifiere eficientă.
Bucătărie
06 apr. 2020
Tot ce trebuie să ştii despre peşte. Plus 3 reţete delicioase
Pe 12 aprilie ortodocşii celebrează una dintre cele mai importante sărbători: Floriile. Este una dintre puţinele ocazii din postul Paştelui, cel mai lung şi mai dificil post al anului, în care credincioşilor li se permite consumul de proteină animală...
Bucătărie
06 apr. 2020
Cum prepari cel mai bun profiterol
Poate că la prima vedere pare destul de complicat de preparat, însă cu puţină răbdare şi îndemânare te poţi bucura de acest fabulos desert clasic francez: profiterol.
Bucătărie
04 apr. 2020
Piersici umplute: desertul copilăriei
Deşi cofetarii zilelor noastre ne tentează cu deserturi moderne, sofisticate şi neapărat instagramabile, nu avem cum să uităm gustul prăjiturilor de casă din copilărie.
Bucătărie
03 apr. 2020
VIDEO Sute de kilograme de mâncare, gătite zilnic de chef Adi Hădean pentru bătrânii izolaţi şi cadrele medicale. Cum puteţi ajuta
Chef Adrian Hădean găteşte zilnic sute de kilograme de mâncare pentru cadre medicale şi bătrâni izolaţi, pentru care caserola venită din partea cantinei umanitare este singura mâncare caldă a zilei....
Bucătărie
02 apr. 2020
Cum depozităm alimentele pentru a le prelungi termenul de valabilitate. De ce se înveleşte brânza într-un prospop de hârtie îmbibat în oţet
Brânza, fructele şi legumele şi pâinea sunt câteva din alimentele al căror termen de valabilitate poate fi extins atunci când produsele sunt depozitate corect....
Bucătărie
01 apr. 2020
Cum se prepară drojdia proaspătă în casă
Drojdia de casă se face rapid, având nevoie de doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă destul de lungă de timp. Aşa că înarmaţi-vă cu răbdare....
Bucătărie
01 apr. 2020
Trucuri pentru a găti paste perfecte ca un italian
Pastele sunt cel mai uşor preparat de gătit, fiind o cină perfectă atunci când nu ai chef să faci nimic extravagant, dar totuşi vrei să nu fie nici banal.
Bucătărie
31 mart. 2020
Reţeta celebrelor chifteluţe suedeze, într-o postare virală a Ambasadei Suediei: cum faci cel mai delicios sos de merişoare
Ambasada Suediei a postat reţeta celebrelor chifteluţe şi, după ce a primit numeroase solicitări, a făcut publică şi reţeta sosului de merişoare.
Bucătărie
31 mart. 2020
Cu ce înlocuim pâinea la masă: 5 reţete de lipii, turte şi clătite
Odată cu anuţul de pandemie, ţi-ai făcut destule provizii de făină, mălai şi alte ingrediente neperisabile, dar încă nu le-ai utilizat. Încearcă să le foloseşti la reţete de turte, lipii şi clătite, astfel înlocuind pâinea la masă.
Bucătărie
30 mart. 2020
Scovergi pufoase ca ale bunicii, fără drojdie VIDEO
Scovergile pufoase, care nu au nevoie de drojdie în compoziţie, pot fi sevite cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.
Bucătărie
30 mart. 2020
Cum se prepară pâinea din 3 ingrediente recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver
Jamie Oliver, celebrul chef britanic, dezvăluie reţeta de pâine din 3 ingrediente. Pe bază de apă, dojdie şi făină, aceasta are un nivel de dificultate redus....
Bucătărie
29 mart. 2020
Cum faci cele mai delicioase paste de post. Penne cu sos de roşii şi măsline
Poftă de paste în post? Nicio problemă! Avem o recomandare perfectă pentru tine. Încearcă reţeta celui mai delicios preparat, cu gust italienesc autentic, penne cu sos de roşii şi măsline!
Bucătărie
26 mart. 2020
Platforma cu peste 100 de restaurante din ţară care livrează mâncare acasă
Ghidul gastronomic internaţional Gault&Millau România a realizat o platformă online pe care reuneşte circa 100 de restaurante din toată ţara care livrează la domiciliu în această perioadă.
Bucătărie
24 mart. 2020
← Pagina 28
Pagina 30 →