Joi, 2 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 29
Tot ce trebuie să ştii despre peşte. Plus 3 reţete delicioase
Pe 12 aprilie ortodocşii celebrează una dintre cele mai importante sărbători: Floriile. Este una dintre puţinele ocazii din postul Paştelui, cel mai lung şi mai dificil post al anului, în care credincioşilor li se permite consumul de proteină animală...
Bucătărie
06 apr. 2020
Cum prepari cel mai bun profiterol
Poate că la prima vedere pare destul de complicat de preparat, însă cu puţină răbdare şi îndemânare te poţi bucura de acest fabulos desert clasic francez: profiterol.
Bucătărie
04 apr. 2020
Piersici umplute: desertul copilăriei
Deşi cofetarii zilelor noastre ne tentează cu deserturi moderne, sofisticate şi neapărat instagramabile, nu avem cum să uităm gustul prăjiturilor de casă din copilărie.
Bucătărie
03 apr. 2020
VIDEO Sute de kilograme de mâncare, gătite zilnic de chef Adi Hădean pentru bătrânii izolaţi şi cadrele medicale. Cum puteţi ajuta
Chef Adrian Hădean găteşte zilnic sute de kilograme de mâncare pentru cadre medicale şi bătrâni izolaţi, pentru care caserola venită din partea cantinei umanitare este singura mâncare caldă a zilei....
Bucătărie
02 apr. 2020
Cum depozităm alimentele pentru a le prelungi termenul de valabilitate. De ce se înveleşte brânza într-un prospop de hârtie îmbibat în oţet
Brânza, fructele şi legumele şi pâinea sunt câteva din alimentele al căror termen de valabilitate poate fi extins atunci când produsele sunt depozitate corect....
Bucătărie
01 apr. 2020
Cum se prepară drojdia proaspătă în casă
Drojdia de casă se face rapid, având nevoie de doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă destul de lungă de timp. Aşa că înarmaţi-vă cu răbdare....
Bucătărie
01 apr. 2020
Trucuri pentru a găti paste perfecte ca un italian
Pastele sunt cel mai uşor preparat de gătit, fiind o cină perfectă atunci când nu ai chef să faci nimic extravagant, dar totuşi vrei să nu fie nici banal.
Bucătărie
31 mart. 2020
Reţeta celebrelor chifteluţe suedeze, într-o postare virală a Ambasadei Suediei: cum faci cel mai delicios sos de merişoare
Ambasada Suediei a postat reţeta celebrelor chifteluţe şi, după ce a primit numeroase solicitări, a făcut publică şi reţeta sosului de merişoare.
Bucătărie
31 mart. 2020
Cu ce înlocuim pâinea la masă: 5 reţete de lipii, turte şi clătite
Odată cu anuţul de pandemie, ţi-ai făcut destule provizii de făină, mălai şi alte ingrediente neperisabile, dar încă nu le-ai utilizat. Încearcă să le foloseşti la reţete de turte, lipii şi clătite, astfel înlocuind pâinea la masă.
Bucătărie
30 mart. 2020
Scovergi pufoase ca ale bunicii, fără drojdie VIDEO
Scovergile pufoase, care nu au nevoie de drojdie în compoziţie, pot fi sevite cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.
Bucătărie
30 mart. 2020
Cum se prepară pâinea din 3 ingrediente recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver
Jamie Oliver, celebrul chef britanic, dezvăluie reţeta de pâine din 3 ingrediente. Pe bază de apă, dojdie şi făină, aceasta are un nivel de dificultate redus....
Bucătărie
29 mart. 2020
Cum faci cele mai delicioase paste de post. Penne cu sos de roşii şi măsline
Poftă de paste în post? Nicio problemă! Avem o recomandare perfectă pentru tine. Încearcă reţeta celui mai delicios preparat, cu gust italienesc autentic, penne cu sos de roşii şi măsline!
Bucătărie
26 mart. 2020
Platforma cu peste 100 de restaurante din ţară care livrează mâncare acasă
Ghidul gastronomic internaţional Gault&Millau România a realizat o platformă online pe care reuneşte circa 100 de restaurante din toată ţara care livrează la domiciliu în această perioadă.
Bucătărie
24 mart. 2020
Cum faci maioneză de post: Reţetă delicioasă cu cartofi
Salate de crudităţi, de legume sau pur şi simplu nişte bruschete, totul asezonat cu sos de maioneză, un real deliciu! Dar ce te faci când vrei să ţii post? Ei bine, apelezi la o reţetă delicioasă de maioneză de post, preparată din cartof fiert. E sim...
Bucătărie
23 mart. 2020
Cum se prepară crocantele lipii indiene cu iaurt
Denumirea generică a lipiilor indiene este „roti“, un cuvânt care înseamnă „pâine” în limbile hindu şi urdu (cunoscută sub denumirea de chapati în sudul Indiei). Este o pâine nedospită, dar uşoară şi elastică, datorită auatului realizat din făină şi...
Bucătărie
22 mart. 2020
Cum se prepară peştele copt în pâine, pe pat de bacon şi mentă
Fie că folosiţi chifle sau aluat de pâine, peştele gătit prin această metodă capătă un gust special şi poate fi preparat foarte rapid....
Bucătărie
20 mart. 2020
Chifle la cuptor umplute cu ceapă caramelizată, caşcaval şi şuncă
O reţetă rapidă, care necesită puţine ingrediente şi cu un nivel scăzut de dificultate, chiflele umplute pot fi servite în orice moment al zilei.
Bucătărie
20 mart. 2020
Idee de mic dejun delicios pentru weekend: Încearcă reţeta de panini cu ou şi prosciutto
Weekendul se apropie cu paşi repezi, aşa că avem pentru tine o sugestie delicioasă. Ce zici de o reţetă în stil italian, care se prepară foarte rapid şi are o savoare aparte? Încearcă şi tu panini cu ou şi prosciutto!
Bucătărie
19 mart. 2020
Cum faci cele mai delicioase paste carbonara de post
Ai poftă de paste, dar nu vrei să renunţi la post? Nicio problemă! Această reţetă te va cuceri de la prima înghiţitură. Înlocuieşte baconul cu ciuperci şi foloseşte lapte de soia şi caju pentru a prepara sosul alb. Un adevărat deliciu vegan sunt aces...
Bucătărie
18 mart. 2020
Cum prepari cele mai pufoase brioşe de post - Reţetă simplă şi delicioasă
În plină perioadă a postului Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele patru din an, o gustare care să-ţi însoţească ceaşca de cafea de dimineaţă este perfectă. Avem pentru tine o recomandare: reţeta de brioşe pufoase. Ai ghicit! De post!
Bucătărie
17 mart. 2020
Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu
Supa cremă de linte roşie este o alegere inspirată pentru zilele de post şi, mai mult de atât, este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, între care vitamina B1, acid folic, potasiu şi fier.
Bucătărie
12 mart. 2020
Sarmale de post, reţeta "ca la mama acasă" pe care trebuie să o încerci
Nu există perioadă de post în care gospodinele să nu prepare măcar o dată delicioasele sarmale de post. Probabil ştii deja măcar o reţetă, dar ce zici dacă încerci una nouă? Ţi-o recomandăm pentru un gust autentic!
Bucătărie
10 mart. 2020
Cum faci cea mai bună prăjitură cu sirop de lămâie
Aromată şi delicioasă, prăjitura cu sirop de lămâie poate să fie o variantă excelentă pentru momentele în care îţi doreşti un desert delicios.
Bucătărie
09 mart. 2020
Brânza Gruyère din Elveţia, aleasă cea mai bună brânză din lume
Brânza elveţiană gruyère a fost declarată cea mai bună brânză din lume, în urma unei competiţii globale, desfăşurată o dată la doi ani în statul Wisconsin din SUA. La acest concurs s-au înscris participanţi din 26 de ţări.
Bucătărie
07 mart. 2020
Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă
Ce zici de o plăcintă, preparată după o reţetă tradiţională dobrogeană, care se face rapid şi nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente? Acest deliciu culinar este numai bun de degustat între mese sau chiar la cină.
Bucătărie
06 mart. 2020
Cea mai simplă reţetă - paste cu sos de roşii şi măsline
Suntem în Postul Paştelui, perioadă în care sunt numeroase restricţii alimentare, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă de paste cu sos de roşii şi măsline.
Bucătărie
05 mart. 2020
Cum faci cea mai delicioasă iahnie de fasole. Reţetă de post
Reţetele de post sunt la mare căutare în această perioadă în care gospodinele ţin Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aspru dintre toate de peste an. Ce zici de o iahnie de fasole cu gust desăvârşit, servită cu murături şi verdeaţă verde?!
Bucătărie
04 mart. 2020
Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară
Începutul lunii martie le găseşte pe gospodine, an de an, preparând delicioşii mucenici, fie în varianta din aluat pufos, cu specific moldovenesc, fie fierţi, care se prepară în zona Munteniei. Cei din urmă se prepară după o reţetă care le oferă o sa...
Bucătărie
03 mart. 2020
Boabele de cacao crude, gustarea care îţi dă energie, dar nu te îngraşă
Dacă ai poftă să ronţăi ceva, însă nu doreşti să duci grija kilogramelor, atunci boabele de cacao crude reprezintă cea mai sănătoasă alternativă, mai ales că acestea au un gust plăcut şi nu conţin zahăr.
Bucătărie
02 mart. 2020
Pacheţele crocante de primăvară cu ciuperci şi carne tocată
Venirea primăverii poate fi celebrată în diferite moduri, inclusiv prin preparatele puse pe masă. Pacheţelele de primăvară cu ciuperci şi carne tocată pot fi alegegerea potrivită pentru această ocazie....
Bucătărie
01 mart. 2020
Test de cultură generală: De-ale gurii
Te crezi as în noţiuni de cultură generală? Vezi cât eşti de informat cu ajutorul acestor 27 de întrebări, clasificate pe mai multe domenii de interes.
Bucătărie
29 feb. 2020
Cum prepari cel mai rapid cheesecake. E gata în 20 de minute
În doar 20 de minute poţi avea şi servi cel mai delicios cheesecake. Încearcă această reţetă şi alege fructele preferate pentru a completa savoarea dată de combinaţia dintre biscuiţi, mascarpone şi sucul de lămâie.
Bucătărie
26 feb. 2020
Cum se prepară cunoscutul sos de brânză cu usturoi şi parmezan
Cunoscut mai ales datorită produselor crispy din comerţ, sosul de brânză cu usturoi şi parmesan poate fi preparat şi acasă....
Bucătărie
26 feb. 2020
← Pagina 28
Pagina 30 →