Miercuri, 1 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 28
Iaurt, sana, chefir – Au gust diferit, dar care este mai sănătos?
Toate cele trei produse lactate acidulate – iaurt, sana, chefir – sunt obţinute prin fermentarea laptelui cu diferite bacterii. Cu gusturi aparte, date de bacteriile specifice, ele nu sunt doar delicioase, ci şi foarte sănătoase.
Bucătărie
17 iun. 2020
Cum faci cel mai pufos orez. Paşii urmaţi de Jamie Oliver VIDEO
Dacă vrei să te bucuri de un orez pufos, există câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi. Îndrăgitul bucătar Jamie Oliver explică etapele reţetei.
Bucătărie
16 iun. 2020
GALERIE FOTO Artă comestibilă: o româncă impresionează cu figurina sa din zahăr, inspirată de pandemie
,,Flori pentru cei din linia întai”, aşa se numeşte lucrarea Rodicăi Bunea, o tânără artistă, decorator şi instructor pentru produse de cofetărie, care a participat la expoziţia internaţională Steampunk 2020. La evenimentul din acest an, şi-au expus ...
Bucătărie
16 iun. 2020
Negresă delicioasă cu cireşe şi nuci
O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită....
Bucătărie
15 iun. 2020
Cum se prepară gemul de capşune cu ardei chilli şi ghimbir
Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.
Bucătărie
03 iun. 2020
Ce e la modă să mănânci şi să bei în această vară
Oficial este vară, iar acest lucru se vede în pieţe, unde legumele şi fructele, româneşti şi proaspete, se găsesc din abundenţă la tarabe. Ei bine, află că acesta este unul dintre trendurile culinare ale verii 2020.
Bucătărie
03 iun. 2020
Cum se prepară plăcinta moldovenească din legume şi carne
Fie că o serviţi ca pe un aperitiv sau la felul doi, plăcinta cu carne şi legume va fi cu siguranţă pe placul tuturor....
Bucătărie
02 iun. 2020
Lapte de pasăre, dulcele copilăriei. Secretele celui mai fin şi aromat desert
Bucătăria de altădată avea extravaganţele sale. În timp ce mama sau bunica ne aşteptau acasă cu cremă de zahăr ars, cornuleţe umplute cu rahat, gomboţi sau salam de biscuiţi, ne delectam la cofetărie cu savarine, amandine, jofre, diplomat şi profiter...
Bucătărie
02 iun. 2020
Gogoşi pufoase din dovlecei şi brânză
Uşor de preparat, gogoşile din dovlecei şi brânză pot fi atât un aperitiv delicious cât şi un desert pe placul celor care iubesc gustul acestei legume....
Bucătărie
01 iun. 2020
Chec delicios cu ciocolată, ideal pentru a fi servit cu îngheţată în zilele calde
Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.
Bucătărie
31 mai 2020
Povestea supei care fierbe de 46 de ani. Trei generaţii la rând au păstrat mâncarea „la foc continuu“ VIDEO
Un restaurant din Bangkok, capitala Thailandei, a ajuns celebru în întreaga lume datorită meniului în care poate fi găsită şi supa care fierbe de 46 de ani. Restaurantul Wattana Panich aparţine familiei Kaweenuntawong, care „întreţine” supa constant...
Bucătărie
27 mai 2020
Cum să faci cele mai bune crutoane: 4 reţete savuroase
Sunt delicioase în nenumărate preparate, sunt foarte săţioase comparativ cu pâinea proaspătă şi sunt uşor de preparat. În plus, eviţi risipa alimentară folosind pâinea veche pe care, cel mai probabil, ai fi aruncat-o.
Bucătărie
26 mai 2020
Dulceaţă parfumată din flori de salcâm şi lămâie
Dulceaţa din flori de salcâm şi lămâi are culoarea, aroma şi textura similare mierii de albine, fiind potrivită pentru a fi sevită simplă, pe pâine sau în prepararea deserturilor....
Bucătărie
26 mai 2020
Tort răcoritor cu ananas şi frişcă
Foarte gustos şi uşor de preparat, tortul cu ananas şi frişcă poate fi făcut cu fructe proaspete sau din compot. Se prepară rapid, dar trebuie lăsat câteva ore la rece înainte de a fi servit....
Bucătărie
24 mai 2020
Îngheţată cremoasă de căpşune preparată din ingrediente naturale
Este sezonul căpşunelor, aşa că nu trebuie să lăsaţi să treacă această perioadă fără a încerca delicioasa reţetă de îngheţată ce are un grad de dificultate scăzut şi necesită numai 4 ingrediente.
Bucătărie
21 mai 2020
Cartofi noi umpluţi cu brânză şi bacon
Sezonul cartofilor noi nu trebuie să treac înainte de a încerca reţeta ce presupune umplerea acestora cu brânză şi măsline....
Bucătărie
18 mai 2020
Socată: reţeta tradiţională
Socata este un adevărat totem gastronomic în România. Din păcate, sezonul socului e foarte scurt, aşa că trebuie să profităm de el. Acidulată, uşor alcoolizată, dulce-acrişoară, socata rece este băutura perfectă pentru începutul de vară....
Bucătărie
18 mai 2020
Soleanca, reţeta originală a celei mai bune ciorbe basarabene
Bucătăria din Republica Moldova, are, cum era firesc, influenţe pe care le regăsim în toată zona Balcanică, zonă marcată de-a lungul timpului de multe migraţii şi cuceriri. Ea are multe preparate în comun cu bucătăria românească, dar şi multe influe...
Bucătărie
12 mai 2020
Top 10 cele mai scumpe mâncăruri şi ingrediente din lume: de la peştele otrăvitor Fugu la pepenele negru
Cu siguranţă aţi auzit şi poate chiar aţi testat caviar sau şofran, unele dintre cele mai scumpe ingrediente din lume. În aceeaşi categorie intră peştele otrăvitor Fugu şi pepenele negru, produse rare şi tocmai din acest motiv vândute la preţuri proh...
Bucătărie
11 mai 2020
Cum se prepară cafeaua Dalgona, băutura care face furori pe internet
Dalgona este o băutură devenită virală pe reţelele sociale, în special pe Tik Tok, iar asta datorită timpului scurt de preparare a reţetei. Băutura poartă numele acadelelor coreene Dalgona, făcute în casă, din zahăr caramelizat, deoarece gustul ei ad...
Bucătărie
04 mai 2020
Cum au apărut 10 preparate americane celebre
Ştiai că cheeseburgerul a fost inventat, din greşeală, de un adolescent de 16 ani de la un fast food din California? Sau că savuroasele fursecuri cu ciocolată au fost create de un medic dietetician? De la aripioarele Buffalo, la nachos, poveştile lor...
Bucătărie
29 apr. 2020
Secretele marinării. Cum se marinează perfect carnea de miel
Marinarea este o metodă de aromatizare şi frăgezire a cărnii folosită de sute de ani. Este o tehnică prin care carnea sau peştele sunt lăsate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă într-un lichid, cu condimente, iar rezultatele sunt spectaculoase...
Bucătărie
17 apr. 2020
Reţete de Paşte: Tort pascal în trei culori
Vrei un tort special de Paşte? Iată o reţetă deosebită, cu multă ciocolată. Este greu de rezistat! În plus, prepararea nu va dura mai mult de o oră.
Bucătărie
16 apr. 2020
Cozonacul, desertul sacru al românilor. Plus 10 reţete delicioase
Tradiţia ortodoxă asociază marii sărbători creştine a Paştelui şi mâncăruri sacralizate, printre care cozonacii. Cozonacul se prepară în Săptămâna Mare, la fel ca şi pasca. Este considerat o prăjitură tradiţională românească, dar îl regăsim, în diver...
Bucătărie
14 apr. 2020
Reţete de Paşte - Cozonac în două culori
Încearcă ceva nou de Paşte anul acesta! Cozonacul în două culori, cu nucă şi cacao, arată bine, dar este şi pufos, deliciosşi aromat.
Bucătărie
14 apr. 2020
Cum să decorezi ouăle de Paşte: cele mai bune vopsele naturale
Conform tradiţiei, ouăle se înroşesc în Joia Mare. Chiar dacă varianta de a le cumpăra gata vopsite din magazine pare cea mai simplă, este mult mai uşor decât crezi să le faci chiar tu, acasă, folosind vopsele naturale.
Bucătărie
12 apr. 2020
Tort în formă de hârtie igienică, iepuri din ciocolată cu măşti şi „coronaburger“, noi preparate culinare de sezon FOTO
Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică, „Coronaburger“ şi iepuri din ciocolată cu măşti din marţipan se numără între preparate culinare inventate sezonul acesta de bucătari pentru a îşi menţine afacerile în timpul crizei sanitare.
Bucătărie
10 apr. 2020
Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând
În lupta organismului cu stresul se pot produce dezechilibre cu consecinţe grave asupra stării de sănătate, mai ales dacă stresul se manifestă pe termen lung. Unele dintre aceste consecinţe sunt anumite forme de depresie. Vestea bună este că şi împot...
Bucătărie
10 apr. 2020
Clătite de dovlecei
Rapide şi uşor de făcut, aceste clătite sunt bune calde sau reci. Poţi pune alături un sos de iaurt cu usturoi sau o salată şi masa e gata!
Bucătărie
09 apr. 2020
Ciocolată de casă cu nuci
La fel ca salamul de biscuiţi, acest desert ne-a îndulcit copilăria. Este adevărat că, în prezent, sunt mai multe variante de ciocolată de casă, adaptate vremurilor, care sunt mai bune decât orice snikers din comerţ. Încearcă această reţetă şi îţi ve...
Bucătărie
08 apr. 2020
10 reţete fabuloase cu peşte pentru Florii
Mai sunt câteva zile până la Florii, una dintre puţinele zile din postul Paştelui în care este permis consumul de proteină animală, mai exact de peşte. După aproape 40 de zile de post, te poţi delecta cu o sumedenie de mâncăruri delicioase pe bază de...
Bucătărie
08 apr. 2020
Urzicile, aliatele siluetei suple
Începutul primăverii vine cu propuneri alimentare sănătoase şi pline de vitamine şi de minerale, direct din natură. Urmează cura propusă de noi, pentru a beneficia de o detoxifiere eficientă.
Bucătărie
06 apr. 2020
Tot ce trebuie să ştii despre peşte. Plus 3 reţete delicioase
Pe 12 aprilie ortodocşii celebrează una dintre cele mai importante sărbători: Floriile. Este una dintre puţinele ocazii din postul Paştelui, cel mai lung şi mai dificil post al anului, în care credincioşilor li se permite consumul de proteină animală...
Bucătărie
06 apr. 2020
← Pagina 27
Pagina 29 →