VIDEO Reparaţiile corespunzătoare făcute în service-urile autorizate pot salva vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calitatea reparaţiilor maşinilor care au suferit accidente poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul unui alt impact, atrag atenţia specialiştii de la Volkswagen.

În România, în 2011, au avut loc peste 2.000 de decese în urma accidentelor rutiere şi 94 de accidente mortale/un milion de locuitori, plasând ţara noastră pe locul cinci în Europa, după Ungaria, în topul statelor cu cele mai multe decese rezultate în urma accidentelor rutiere, potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Volkswagen, vineri, la o conferinţă de presă din Bucureşti.

Polonia şi Bulgaria au, de asemenea, o rată ridicată a deceselor în urma accidentelor rutiere, în timp ce Suedia şi Olanda se pare că au cele mai sigure drumuri din Europa.

În condiţiile acestea, sistemele de siguranţă atât cele de prevenire cât şi cele care se declanşează în momentul accidentului pot salva vieţi, însă calitatea reparaţiilor din service influenţează modul în care acestea se vor comporta a doua oară, au explicat, vineri, specialiştii de la Volkswagen la o conferinţă de presă.       

Atunci când un automobil este implicat într-un accident, este important ca acesta să fie reparat corespunzător, în service-uri autorizate, pentru a oferi acelaşi grad de siguranţă şi pe viitor, atrag atenţia specialiştii.

Pentru a studia efectele pe care le au reparaţile necorespunzătoare asupra siguranţei automobilelor, Institutul de cercetare a metodelor şi tehnologiilor de reparare a caroseriilor de autovehicule (KTI) din Kassel (Germania) a efectuat un test comparativ asupra a două automobile Volkswagen Passat B6.

Ambele au suferit o deformare laterală, efectuată în condiţii identice. Cele două automobile au fost apoi reparate. Pentru repararea primului automobil s-au folosit cele mai noi tehnologii recomandate de către producător, iar cel de-al doilea autovehicul a fost reparat folosind tehnologiile clasice. După ce au ieşit din service, cele două automobile au fost suspuse din nou aceluiaşi impact lateral.

Reparaţia automobilelor trebuie efectuată în service-uri autorizate

VIDEO: Volkswagen

Automobilul reparat conform celor mai noi tehnologii a suferit deformări similare primului impact, iar airbag-urile şi de centurile de siguranţă au funcţionat. În schimb, automobilul la care s-a lucrat cu ajutorul tehnologiilor clasice de reparaţie a avut deformări şi mai mari decât cele de la primul impact, iar airbag-ul nu a funcţionat.

Reparaţiile efectuate fără respectarea indicaţiilor producătorului pun în pericol siguranţa pasagerilor, reducând gradul de protecţie oferit de către caroserie şi provocând funcţionarea nesigură sau chiar nefuncţionarea sistemelor de siguranţă, atrag atenţia specialiştii.

Ca urmare a acestor reparaţii inadecvate, cresc semnificativ costurile unei eventuale reparaţii după un impact asemănător.


Volkswagen întâmpină dificultăţi în tentativa de a copia succesul Dacia cu un autoturism la fel de ieftin ca Loganul

Atac la Mercedes-Benz CLA: Volkswagen a prezentat la Beijing New Midsize Coupe, fratele mai mic al Passat-ului CC

FOTO Încă un accident pe şoseaua de centură a Alexandriei Două maşini s-au făcut praf în intersecţia de la Mavrodin

INFOGRAFIE Topul maşinilor furate din România: hoţii preferă mărcile nemţeşti

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite