McLaren 600LT – un nou capitol în istoria ”Longtail” a constructorului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

McLaren 600LT este doar al patrulea model ”Longtail” din istoria mărcii. Primul model civil a fost McLaren F1 GTR. Noul model este, în viziunea McLaren, cel mai rapid, cel mai puternic şi cel mai abil model de stradă pe un circuit.

Longtail, în viziunea McLaren înseamnă mai multă putere, masă redusă, o aerodinamică optimizată, un şasiu optimizat pentru utilizarea pe circuit. 600 LT este al patrulea astfel de model, după F1 GTR, 675 LT Coupe şi Spider. Supercar-ul este cu 96 kg mai uşor decât modelul din care a fost dezvoltat – McLaren 570S Coupe.

600LT are o masă de doar 1.247 kg, iar propulsorul twin-turbo V8 de 3.8 litri dezvoltă 600 CP şi 620 Nm, astfel vorbim de un raport de 481 CP/ tonă. Modelul este echipat cu pneuri speciale dezvoltate de Pirelli – P Zero Trofeo R, nişte pneuri care sunt proiectate pentru rularea pe circuit.

Longtail înseamnă o consolă spate mai lungă, în acest caz maşina este mai lungă cu 74 mm. Caroseria include un nou desen al splitter-ului frontal, praguri noi, un difuzor spate alungit şi un eleron spate fix care oferă mai multă apăsare aerodinamică şi o reducere a masei.

A fost dezvoltat un sistem nu de evacuare, cu finale amplasate în zona superioară, şi acest sistem contribuie la o reducere a masei şi aduce şi un plus estetic. La interior şi-au făcut apariţia scaunele de competiţie din fibră de carbon îmbrăcate în Alcantara care au debutat pe McLaren P1. 600LT va fi produs într-o serie limitată, va fi asamblat manual, iar preţul pentru Anglia cu taxe incluse este de 185.500 lire sterline.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite