INFOGRAFIE Supermaşinile şi SUV-urile, vedete la Geneva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audi R8 a ajuns la cea de-a doua generaţie
Audi R8 a ajuns la cea de-a doua generaţie

Autoturismele de mare viteză şi cele de teren constituie cea mai mare parte a noutăţilor din cadrul Salonului Auto de la Geneva, care are loc în perioada 5-15 martie.

Supermaşinile şi autoturismele de teren strălucesc la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, alături de modelele de serie, pe fondul creşterii rapide a segmentului de vehicule SUV/crossover, scrie Automotive News.

Ferrari, Audi şi Aston Martin se află între mărcile care prezintă automobile sport de înaltă performanţă, în timp ce Renault, Honda, Hyundai şi Infiniti vin cu modele care ţintesc cumpărătorii de maşini de teren care nu vor ieşi, probabil, niciodată cu ele pe teren accidentat.

Aston Martin va anunţa automobilul Vulcan, cu motor de 7 litri, V-12, de peste 800 de cai putere. Compania va construi numai 24 de astfel de supermaşini, care vor costa fiecare câte 2,8 milioane de dolari. De asemenea, va veni şi cu modelul Vantage GT3, într-o ediţie specială în care vor fi asamblate doar 100 de unităţi.

Audi va sosi cu a doua generaţie a automobilului R8, versiune cu motor V10, cel mai puternic şi rapid bolid de serie al companiei, care poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 330 km/oră.

Concomitent, Ferrari vine cu modelul 488 GTB, echipat cu motor turbo V8 de 3,9 litri care generează 660 de cai putere. Automobilul accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3 secunde, în vreme ce viteza maximă ajunge la 330 km/oră.

În cazul producătorului francez Renault, modelul Kadjar va concura pe segmentul crossoverelor compacte, împreună cu Nissan Qashqai, cu care împarte 60% din structură.

Ford va prezenta Focus RS, o versiune performantă cu tracţiune integrală a modelului hatchback din seria Focus. Daimler este prezent la Geneva cu limuzina Mercedes-Maybach Pullman. 

infografie salonul auto de la geneva 2015
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite