FOTO Nou Opel Vivaro-e: „E” pentru livrări fără emisii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
opel vivaro-e

Opel Vivaro-e este primul vehicul comercial 100% electric al producătorului german de automobile din Rüsselsheim şi ajunge pe piaţă tocmai când livrările fără emisii devin o necesitate în multe domenii.

Disponibil în trei versiuni de lungime şi cu multiple variante de caroserie, noul model electric Vivaro-e permite profesioniştilor să beneficieze de o mobilitate excelentă, cu zero emisii. Registrele de comenzi urmează să fie deschise în această vară, iar primele livrări, spre finalul anului. Vivaro-e este produs în aceeaşi fabrică, pe aceeaşi linie de producţie ca şi versiunile cu motorizări diesel.

 „Fiind primul vehicul comercial uşor electric care a intrat pe segmentul de piaţă Van-D al autoutilitarelor mijlocii şi care are o autonomie de până la 330 de kilometri în ciclul WLTP, noul Opel Vivaro-e stabileşte standardele pentru utilizarea eficientă, fiabilitate şi profesionalism ”, a declarat CEO-ul Opel, Michael Lohscheller.

GALERIE FOTO

În timp ce Vivaro-e este la fel de versatil şi flexibil ca oricare alt Vivaro, sarcinile sale utile sunt comparabile cu cele ale LCV-urilor cu motoarele cu combustie internă: cu 1.275 kg, Vivaro-e oferă o sarcină utilă aproape la fel de mare ca varianta diesel 2,0 litri a modelului Cargo S (sarcină utilă maximă 1.405 kg). Vehiculul electric este, de asemenea, singurul vehicul utilitar electric produs din fabrică cu un cârlig de remorcă opţional care permite o capacitate maximă de remorcare de 1.000 kg.

Clienţii Vivaro-e pot alege între două versiuni ale bateriei litiu-ion, în funcţie de nevoile lor: o baterie de 75kWh pentru până la 330 km sau, pentru cei care utilizează zilnic mai puţin vehiculului lor, o baterie de 50kWh cu o autonomie de până la 230 de kilometri, în ​​ciclul de testare WLTP. Bateriile sunt formate din 18 şi, respectiv, 27 de module şi sunt poziţionate sub spaţiul de încărcare, astfel încât să optimizeze utilizarea.

Un sistem sofisticat de frânare, regenerativ, care recuperează energia produsă la frânare sau decelerare, sporeşte şi mai mult eficienţa.

opel vivaro-e

Cu 100kW (136 CP) şi cuplu de 260 Nm, sistemul electric de propulsie al modelului Vivaro- e oferă performanţe superioare majorităţii vehiculelor comerciale electrice. Viteza maximă controlată electronic, de 130 km/h nu neglijează autonomia vehiculului. Plasarea bateriei sub compartimentul de încărcare oferă un centru de greutate mai jos, ceea ce favorizeză manevrele de viraj chiar şi atunci când Vivaro-e este complet încărcat.

Folosind o staţie de încărcare publică de 100kW, încărcarea bateriei de 50kWh la o capacitate de 80% durează aproximativ 30 de minute (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75kWh). Opel oferă încărcătoare încorporate care facilitează variante rapide de încărcare şi care asigură bateriei (acoperită de o garanţie de opt ani / 160.000 km) o durată lungă de viaţă. În funcţie de piaţă şi de infrastructură, Vivaro-e dispune de un încărcător trifazat opţional de 11kW sau un încărcător monofazat de 7,4kW în varianta standard.

Oferta de cabluri şi wall box-uri variază în funcţie de infrastructura energetică a fiecărei pieţe.

Pentru a face utilizarea Vivaro-e şi mai practică, „OpelConnect” şi aplicaţia „myOpel” oferă soluţii speciale pentru vehiculele electrice. Serviciile sunt disponibile prin aplicaţie.

Cu funcţiile de control ale telecomenzii electronice „OpelConnect”, clienţii îşi pot folosi smartphone-urile pentru a verifica starea de încărcare a bateriei sau programul de climatizare şi timpii de încărcare.

În plus, opţiunile „OpelConnect” variază de la apeluri eCall la numeroase alte servicii, precum starea vehiculului şi informaţii despre acesta. Sistemul LIVE Navigation2 oferă informaţii despre trafic online, în timp real.

Opel a conceput modelul Vivaro-e pentru o varietate de caroserii, inclusiv crew cab, cabină platformă, varianta de transport persoane, cu sarcini utile de până la 1.275 kg şi masa maximă autorizată cuprinsă  între 2.800 şi 3.100 kg. Deoarece majoritatea variantelor au aproximativ 1,90 m înălţime, Vivaro-e poate fi parcat în centre comerciale cu parcări subterane joase.

image

Datorită încărcării practice FlexCargo, pe partea pasagerului din faţă, capacitatea de încărcare de 4,6 m3 a versiunii S creşte până la 5,1 m3. Aceasta permite transportul obiectelor cu o lungime de până la 3,32 m.

Versiunile de 4,95 m şi 5,30 m, M şi L, au capacităţi maxime de încărcare de 5,8, respectiv 6,6 m3. Scările sau panourile cu o lungime de până la 3,67 sau 4,02 m pot fi depozitate în siguranţă, în timp ce multitudinea de spaţii de depozitare din cabină (dotată cu o frână de parcare electrică) găzduieşte confortabil numeroase articole mai mici.

Uşile laterale glisante ale lui Vivaro-e oferă acces fără restricţii în zona de încărcare sau în habitaclu. Deosebit de practice sunt uşile laterale glisante electrice care se deschid automat - este nevoie doar de o mişcare a piciorului pentru a deschide uşile din afara vehiculului.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite