FOTO Aston Martin DBX a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aston Martin DBX a fost gândit pentru a fi cel accesibil model din categoria SUV-urilor de lux. România se află în primele 5 ţări care prezintă direct acest model clienţilor doritori să intre în posesia unui astfel de automobil în prima jumătate a anului 2020.

Fiind o piaţă cu potenţial, România reprezintă o componentă importantă a strategiei de expansiune a brandului britanic pe segmentul automobilelor de lux.

Suma inovaţiilor pe care noul model o incumbă, precum şi preţul de achiziţie poziţionează DBX-ul în topul modelelor similare din clasa de lux. Astfel, SUV-ul prezintă o serie de caracteristici, funcţionalităţi şi finisaje de top, de care viitorii posesori pot beneficia la un preţ foarte avantajos comparativ cu modelele asemănătoare din segmentul automobilelor de lux. Modelul standard prezentat astăzi la Bucureşti include în pachetul de bază opţiuni şi finisaje pe care competitorii le listează ca şi extraoptiuni generatoare de costuri suplimentare. 

GALERIE FOTO 

Noul Aston Martin DBX este produs la noua fabrică St Athan din Wales, Marea Britanie şi poate fi comandat începând din această lună, cu livrări programate pentru prima jumătate a anului 2020. Preţul DBX-ului începe de la 165.000 Euro, fără Tva iar doritorii îşi pot configura modelul droit în cadrul reprezentanţei oficiale Aston Martin din Otopeni.

Informaţii tehnice

Folosind aluminiu legat, o metodă de construcţie pe care Aston Martin a perfecţionat-o prin dezvoltarea maşinilor sale sportive, structura caroseriei este atât foarte uşoară cât şi incredibil de rigidă, ajutând la livrarea unei greutăţi totale de 2,245 kg. Chiar de la geneza sa, DBX a fost proiectat pentru a permite un volum maxim în habitaclu, oferind un plus de rafinament şi spaţiu de conducere de clasă atât pentru ocupanţii locurilor  din faţă cât şi a celor din spate. Între timp, rigiditatea excepţională inerentă proiectării noii platforme a permis, de asemenea, ca DBX să obţină dinamici excepţionale atât pe drum cât şi în afara acestuia.

Având o versiune îmbunătăţită a caracteristicului motor V8 de 4 litri, dublu-turbo, găsit în DB11 şi Vantage, DBX oferă o putere impresionantă de 550PS şi 700NM de cuplu, reglaţi cu atenţie pentru a satisface nevoile specifice ale acestui model. Cu un sonor care este fără îndoială Aston Martin, sistemul de evacuare activ asigură că acesta este un SUV de lux care poate suna rafinat sau încântător, în funcţie de setările alese.

Nici versatilitatea motorului nu se limitează la “vocalele” sale; V8-ul bi-turbo are funcţia de dezactivare a cilindrilor pentru a îmbunătăţi economia de combustibil şi totuşi poate propulsa DBX de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde şi până la o viteză maximă de 291 km/h.

Cu 632 litri de spaţiu pentru încărcare şi scaune posterioare pliabile 40:20:40, DBX deţine capacitatea de încărcare flexibilă aşteptată din partea unui SUV cu spaţiu interior lider de clasă. Spaţiul de încărcare oferă un spaţiu practic şi proiectat curat. Pragul îngust şi  deschiderea largă maximizează practicitatea pentru o varietate de bagaje, cum ar fi valizele, genţile de golf sau echipamentul de schi.

O gamă contemporană de ornamente din lemn, compozit sau metal rafinat dau posibilitatea de a configura interiorul DBX pentru a se adapta oricărui gust. Aceasta include o gamă de materiale inovatoare şi, pentru prima dată în industria auto, a unei ţesături din 80% lână. De asemenea, un nou compozit de in  oferă o alternativă la fibra de carbon şi un design estetic distinctiv.

Pe lângă elementele de siguranţă pasivă ale DBX există şi o serie de caracteristici suplimentare de siguranţă activă, toate fiind standard, precum: controlul adaptiv al croazierelor, asistenţa pentru păstrarea benzii de rulare, asistenţa pentru unghiul mort, frânarea automată de urgenţă, sistemul de detectare a pietonilor, recunoaşterea semnelor de circulaţie si multe altele.

Repere:

Uşi fără ramă, cu geamuri şi garnituri ascunse, completate de praguri decupate

Dimensiunile spaţioase ale habitaclului interior îl fac pe DBX lider de piaţă pentru spaţiul pentru cap şi cel pentru picioare

Acoperiş panoramic pe toată suprafaţa plafonului şi material rulant din Alcantara pentru închidere 

Intrare şi pornire fără cheie

Porturi USB şi prize 12v atât în faţă cât şi în spate

Cameră surround 360 grade pentru o manevră mai sigură la viteze mici

Sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori

DBX este primul SUV din piaţa auto cu podea plată.

Posibilitate de configurare specifică clasei Luxury, din care face parte integrantă, cu multe nuanţe de vopsea pentru exterior şi nuanţe de piele pentru interior

12 pachete de accesorii care se pot achiziţiona odată cu maşina sau ulterior, pachete ce acoperă o multitudine de nevoi pentru toate categoriile de activităţi.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite