Ford a prezentat Puma facelift. Cum se va numi versiunea electrică ce va fi produsă la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

​Ford Otosan a prezentat versiunea facelift a modelului Puma fabricat la Craiova, cele mai multe îmbunătățiri fiind făcute la interior unde au fost montate două ecrane de mari dimensiuni.

„Două ecrane de dimensiuni generoase păstrează ridicat nivelul de informație pentru șoferi și permit controlul facil asupra tuturor sistemelor. Instrumentarul de bord digital de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile pe care fiecare șofer le consideră utile, în timp ce ecranul tactil central de înaltă rezoluție, de 12,0 inchi, facilitează vizualizarea și controlul hărților, sistemului multimedia și a funcțiilor precum climatizarea și încălzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 6 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi. Recunoașterea vocală înțelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless cu ușurință folosind Apple CarPlay și Android Auto 7, dar și reîncărcate wireless”, a informat Ford Otosan.

Alte facilități

Noul Puma are caracterul practic al unei mașini mari. Un MegaBox de 80 de litri de sub podeaua portbagajului este suficient de mare pentru a permite stocarea unui mic cărucior de cumpărături dintr-un supermarket. Două seturi de crose de golf pot sta în poziție verticală în portbagaj și, chiar și cu cinci persoane la bord, există mai mult de 450 de litri de spațiu pentru bagaje, cumpărături sau o cușcă pentru câini.

Clienții pot alege dintre modelele Titanium, ST-Line și ST-Line X, fiecare cu stilul exterior personalizat. Noul Ford Puma propune un nou design pentru bara de protecție față, grilă și jantele din aliaj. Șase culori – inclusiv noul Cactus Grey – și luminile LED care proiectează din oglindă logo-ul Puma pe sol vor întoarce, de asemenea, numeroase priviri.

Noile modele Puma sunt propulsate de motorul Ford EcoBoost Mild-Hybrid de 1,0 litri, care funcționează la 48 de volți pentru a eficientiza consumul de combustibilului sau pentru a crește performanța.

Pentru un condus mai sportiv, Ford Performance a dezvoltat noul Puma ST Powershift cu un tren de rulare, design și specificații speciale – și până la 170 CP, livrată standard printr-o cutie de viteze automată cu șapte trepte cu schimbare rapidă, disponibilă și pentru alte variante Puma.

Versiunea complet electrică

Compania a anunțat și cum se va numi versiunea electrică, ce va fi produsă începând cu a doua parte din 2024. „Ford anunță astăzi că Puma Gen-E, complet electrică, va fi prezentată în cursul acestui an – fiind prima Puma care permite conducerea cu emisii zero”.

Așadar, crossover-ul compact Puma va avea o versiune electrică ce va fi produsă la uzina Ford Otosan de la Craiova, iar presa internațională a scris că autonomia va fi, probabil, în jur de 350 km. S-a estimează că prețul va fi undeva în jurul a 40.000 de euro pentru Ford Puma Gen-E.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite