Aston Martin a prezentat oficial Vanquish Volante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurtă vreme după ce a înlocuit modelul DBS cu mult mai atrăgătorul Vanquish, Aston Martin a prezentat şi alternativa pentru şoferii aventurieri, tineri şi scăpaţi de grijile vieţii cotidiene.

Aceasta poartă numele de Vanquish Volante şi îşi propune să oferteze mintea adevăraţilor exclusivişti ai acestui segment, care nu se sfiiesc să arunce sume considerabile pe automobile demne de luat în seamă în trafic.

Pentru a se asigura că nu doar frumuseţea moştenită de la fratele coupe va duce numele constructorului din Gaydon mai departe, inginerii britanici au înghesuit sub capota noului cabriolet un motor V12 aspirat de 6 litri, ce dezvoltă 573 CP şi 620 Nm. Toate acestea se transpun în performanţe capabile să ridice sprâncenele concurenţei: doar 4.1 secunde pentru sprintul 0-100 km şi o viteză maximă comunicată de 294 km/h.

Plafonul retractabil demonstrează înca o dată pasiunea britanicilor pentru conservatorism, Vanquish Volante urmând a-şi apăra proprietarul de intemperii cu ajutorul unui acoperiş textil, ce necesită mai puţin de 14 secunde pentru a-şi face apariţia. În plus, noul model nu va sacrifica nici din spaţiul destinat bagajelor, compartimentul de depozitare al maşinii nefiind influenţat de luxul interiorului sau poziţia plafonului. Vorbim aşadar de un decent volum de 279 litri pentru portbagaj.

În afara adaptărilor de ordin tehnic aduse coupe-ului pentru a se putea incadra ca un cabriolet adevărat, Vanquish Volante va trebui să facă faţa concurenţei şi din alte puncte de vedere, cum ar fi exclusivismul, manevrabilitatea sau tehnologia. Designerii britanici au reuşit să capteze toată frumuseţea specifică unui Aston Martin Volante, în timp ce motorişii din Gaydon au lucrat mai mult la detalii. De reţinut ar fi faptul că transmisia pentru acest model nou este clasica Touchtronic 2 de la Aston Martin, în timp ce elementele menite să tempereze avântul inconştient al şoferilor, frânele, sunt asigurate de Brembo. Însă nu acestea sunt cele mai mari realizări ale proiectanţilor, ci enorma cură de slăbire aplicată caroseriei. Vanquish Volante cântăreşte acum 1.844 kilograme, ceea ce-l face doar cu 9 kilograme mai greu decât fratele coupe, păstrând într-o foarte mare parte apetitul maşinii pentru condus sportiv.

Lansarea modelului va avea loc la sfârşitul anului şi probabil acesta va putea fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Preţul unei astfel de bijuterii depăşeşte cu mult imaginaţia multora dintre noi, un Volante costând în Germania nu mai puţin de 265.000 euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite