Andreea Marin ajută victimele violenţei domestice: „E visul meu de a sprijini fiecare româncă să trăiască o viaţă demnă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin FOTO Arhiva Adevărul
Andreea Marin FOTO Arhiva Adevărul

Vedeta de televiziune Andreea Marin lansează joi, 12 iunie, proiectul „Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenţei în familie şi persoanelor cu dizabilităţi”, alături de Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti, Fundaţia Estuar şi Asociaţia Telefonul Copilului.

În ultimii ani, Andreea Marin s-a implicat, prin intermediul fundaţiei „Preţuieşte Viaţa“, în numeroase campanii şi evenimente menite să tragă un semnal de alarmă asupra violenţei domestice, problemă care afectează un număr semnificativ de femei şi copii din România.

Potrivit unei cercetări efectuate de INSCOP Research anul trecut, la fiecare 30 de secunde o femeie din România devine victima violenţei domestice. Astfel, în 2007 au fost înregistrate 4.500 victime (50 au decedat), în 2010 aproape 12.000 de românce s-au confruntat cu acte de violenţă domestică, dintre care 99 au murit. Statisticile nu reuşesc să ofere o imagine completă a fenomenului, din moment ce 75% dintre cazurile de violenţă domestică nu sunt raportate.

„Fundaţia mea nu se numeşte întâmplător Preţuieşte Viaţa. E visul meu de a sprijini fiecare româncă să trăiască o viaţă demnă, de calitate, să îndrăznească să îşi cunoască drepturile, pentru a şti pe ce cale poate totuşi să meargă chiar şi atunci când totul pare fără speranţă“, spune Andreea Marin.

Prezentatoarea de televiziune este conştientă de faptul că femei din toate păturile sociale şi indiferent de nivelul de educaţie se numără printre persoanele care suferă abuzuri:

Indiferent că vorbim despre femei de afaceri, în adevăratul sens al cuvântului, ori de femei pentru care profesia e mai mult o necesitate decât o împlinire personală, în ambele „tabere” creşte întruna numărul de divorţuri, presa vorbeşte zilnic de soţii care cad în depresie şi iau decizii greşite din pricina necazurilor cărora nu le mai pot face faţă fără un sprijin moral, femei care nu găsesc soluţii pentru ieşirea din impas, fie pentru că e vorba de probleme legate de sănătatea lor sau a copilului lor, de visele lor mereu rămase în plan secund, fie pentru că nu sunt ascultate şi înţelese...Sute de poveşti de acest fel au ajuns la mine, mai cu seamă dupa ce eu  am devenit mamă. Atât de diverse şi, totuşi, atât de aproape unele de altele. Aşa că am hotărât să pornesc pe un drum care ar putea schimba ceva în bine. 

În acest scoop, fundaţia „Preţuieşte Viaţa”, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti, Fundaţia Estuar şi Asociaţia Telefonul Copilului lansează official, joi, 12 iunie, proiectul „Servicii integrate de sprijin pentru victimele violenţei în familie şi persoanelor cu dizabilităţi”, proiect co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite