3 combinaţii alimentare pe care le faci greşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumate în acelaşi timp, anumite combinaţii de alimente ne pot face rău.
Consumate în acelaşi timp, anumite combinaţii de alimente ne pot face rău.

Ştiai că există anumite alimente a căror combinaţie poate fi dăunătoare pentru sănătate? Astfel de combinaţii alimentare ar trebui evitate, deorece ele împiedică absorbţia corectă a substanţelor nutritive esenţiale.

Uneori, amestecarea anumitor alimente nu este o idee bună şi aceste combinaţii arată acest lucru. Nu toţi micronutrienţii sănătoşi şi vitaminele funcţionează bine împreună. De fapt, uneori chiar îşi pot bloca absorbţia reciproc.

Există lucruri pe care le puteţi face pentru a reduce probabilitatea de a face aceste combinaţii nedorite. Cea mai bună opţiune este să consumi mâncăruri sănătoase care nu amestecă mai mult de cinci elemente.

Substanţele nutritive esenţiale care nu reacţionează bine împreună sunt:

Fier

Această substanţă nutritivă este responsabilă de stimularea sistemului imunitar şi a energiei, prevenind stresul şi depresia. Alimentele care sunt sursă de fier sunt: carnea roşie, ficatul, fulgii de ovăz, fasolea şi mazărea. În plus, fierul acţionează foarte bine împreună cu vitamina C, deoarece ea ajută în absorbţia corectă a fierului. Citricele, ardeiul gras roşu şi varza conţin vitamina C. 

Descoperă ce alte substanţe nutritive nu trebuie consumate împreună pe clickpentrufemei.ro.

Combinaţii de alimente care îngraşă

Cele mai sănătoase combinaţii alimentare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite