WTA o favorizează pe Simona Halep. Acuzații dure din partea unei colege din circuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Simonei Halep naște discuții printre jucătoarele din circuitul WTA. Chiar dacă fanilor româncei li s-a părut interminabilă așteptarea deciziilor tribunalelor, Tara Moore ne arată că se poate și mai rău. Britanica s-a lansat într-o serie de acuzații la adresa forurilor conducătoare ale tenisului mondial, după ce a trecut prin același coșmar ca Halep, dar care s-a întins pe o perioadă și mai îndelungată.

Simona Halep va juca din nou, după un an și jumătate. Foto EPA EFEî
Simona Halep va juca din nou, după un an și jumătate. Foto EPA EFEî

”Ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni”, a scris Tara Moore pe rețelele sociale, făcând apoi alte acuzații potrivit cărora WTA o favorizează pe Simona Halep. Asta în contextul în care jucătorii fără performanțe notabile pot primi maximum 6 invitații la turnee într-un sezon, în timp ce cei care au fost pe locul 1 mondial sau care au câștigat turnee de Grand Slam nu au limită la wild-carduri.

Nici măcar un ”bun-venit”

„Orice fost număr 1 mondial, fostă câștigătoare a Turneului Campioanelor sau a unui turneu de Grand Slam va putea accepta un număr nelimitat de invitații pe tablourile principale ale competițiilor”, arată regulametul WTA. Cea mai bună jucătoare de tenis la dublu a Marii Britanii, consideră că WTA nu este imparțială în luarea deciziilor și favorizează marile nume ale tenisului. Aceasta nu a primit niciun wild-card după ce suspendarea i-a fost ridicată.

„E bine că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se aplică același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu se află în lumina reflectoarelor. WTA are nevoie de o regulă… Dacă un jucător este găsit fără vină sau neglijență, ar trebui să i se acorde cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit sau măcar un scurt «iată abonamentul pentru restul anului pe care nu ai apucat să joci din cauză că ai fost acuzată pe nedrept», iar asta este descurajant”, a scris Tara Moore, pe platforma X, fosta Twitter.

Suspendare ridicată, după o contaminare 

Britanica a fost suspendată în mai 2022, întrucât probele anti-doping au dovedit că sportiva a folosit nandrolon și boldenolă. Suspendarea Tarei Moore a fost ridicată în decembrie 2023, după ce a demonstrat că substanțele au ajuns în corpul ei prin intermediul unor alimente.

„Sunt încântată să vă anunț pe toți că mă voi întoarce în circuitul WTA la @miamiopen! Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate și abia aștept să mă întorc pe teren și să joc. Ne vedem în curând!”, a scris Simona Halep, pe Instagram, care se pregătește să joace la competiția din Florida.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite