„Vrăjitorul“ Piţurcă: antrenează de 23 de ani, dar are doar cinci echipe în CV. Care e singura formaţie la care nu s-a întors

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Se poate vorbi deja de „Efectul Piţurcă“: când pleacă de la o echipă, hulit sau iubit, românul se şi întoarce acolo peste ceva timp. Tocmai a făcut asta şi la Al-Ittihad Jeddah.

Victor Piţurcă are 23 de ani de antrenorat în spate şi doar cinci echipe! E un bilanţ fabulos, în condiţiile în care tehnicianul de 59 de ani n-a avut decât perioade scurte în care a stat fără angajament.

Piţi a ajuns la acest CV scurt dintr-un motiv simplu: când a plecat de la o echipă, ulterior, s-a şi întors la ea. Uneori, chiar de mai multe ori! Practic, naţionala U-21 e singura formaţie pe care Piţurcă a pregătit-o într-un singur mandat, participând cu ea la Campionatul European din 1998.

În rest, chiar dacă n-a avut rezultate fabuloase – un singur titlu cu Steaua în patru mandate – sau dacă s-a despărţit cu scandal de o echipă, Piţi s-a întors în acelaşi loc după o perioadă de timp. Ceea ce s-a întâmplat acum şi la Al-Ittihad.

Piţurcă – Boloni - Piţurcă

La finalul sezonului trecut, fostul selecţioner a fost concediat de formaţia din Jeddah din cauza rezultatelor slabe şi a faptului că s-a certat cu mai toţi fotbaliştii cu vechime din lot. În plus, jocul inestetic, încununat cu o clasare pe locul 4 în campionat, l-a transformat pe român într-o figură nepopulară în ochii fanilor. Doar că, având un contract „beton“, Piţurcă a continuat să fie plătit de arabi.

Şefii de la Al-Ittihad au început noua stagiune cu Ladislau Boloni pe bancă, însă l-au pus şi pe acesta pe liber la 23 noiembrie, supăraţi că echipa ocupa doar locul 4 după şapte runde în care a adunat 13 puncte din 21 posibile. De atunci, Al-Ittihad a fost pregătită de un interimar, iar acum s-a anunţat numele noului principal: Victor Piţurcă!

Şefii clubului au supus la vot readucerea lui Piţi pe bancă şi mutarea a fost aprobată de Consiliul de Administraţie. Arabii au considerat că, dacă tot îl plătesc în continuare pe român, atunci ar fi bine să-i dea şi o nouă şansă.

Îşi află adversarele din Ligă

Anunţul revenirii lui Piţurcă pe bancă nu-i va bucura însă pe jucători, cel mai afectat urmând a fi veteranul Mohammad Noor, cel care fusese exclus din lot în precedentul mandat al lui Piţurcă. Acesta va avea primele emoţii, joi, atunci când Al-Ittihad va afla numele echipelor pe care le va întâlni în grupele Ligii Campionilor Asiei.  

Ce echipe a antrenat Piţurcă

1992 – Steaua

1994 – 1995 – „U“ Craiova

1996 – 1998 – România U-21

1998 – 1999 – România

2000 – 2002 – Steaua

2002 – 2004 – Steaua

2004 – 2009 – România

2010 – Steaua

2010 – „U“ Craiova

2011 – 2014 – România

2014 – 2015 – Al-Ittihad

2015-2016 – Al-Ittihad

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite