Vis ruinat: Marica riscă să-şi încheie cariera cu un mare regret. Ce n-a apucat să facă până la 30 de ani şi de ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Marica s-a întors în campionatul românesc, după 12 ani, cu scopul declarat de a prinde lotul României pentru Campionatul European. Din păcate, ţelul său poate fi ratat după doar patru jocuri în tricoul roş-albaştrilor.

Vârful Stelei s-a „rupt“ în derby-ul cu Dinamo şi a părăsit terenul după 39 de minute. 

La o zi după accidentare, site-ul oficial al Stelei a oferit un prim verdict: jucătorul e suspect de leziune fibrilară la nivelul bicepsului femural drept! Însuşi Marica le-a spus apropiaţilor că, la ce a simţit, în momentul în care a pornit într-un sprint, ar fi vorba de o ruptură musculară.

O lună ca să-l convingă pe selecţioner

În orice caz, după primele estimări, vârful roş-albaştrilor ar urma să lipsească de pe gazon, între cinci şi şase săptămâni. Ceea ce înseamnă că ar reveni, undeva între 11 şi 18 aprilie. Astfel, Steaua ar fi nevoită să se descurce fără Marica, în următoarele şapte, opt partide. 

Problema atacantului e că, dacă ar reveni la mijlocul lunii aprilie, ar rămâne cu vreo trei, patru săptămâni pentru a-l convinge pe Anghel Iordănescu şi a fi inclus în lotul pentru Euro 2016. 

Acum ar fi a 6-a opţiune

Un alt aspect care reduce şansele lui Marica de a juca la Campionatul European e legat de forma sa şi cea a contracandidaţilor săi pentru un loc în lotul tricolorilor. Dacă stelistul n-a înscris din 2 februarie 2015, în schimb, ceilalţi atacanţi aflaţi în vizorul selecţionerului au punctat pe bandă, mai ales în ultima perioadă:

*Alibec a dat gol în ultima etapă şi are un total de 13 în 2015-2016.

*Rusescu are şase goluri în ultimele cinci jocuri.

*Keşeru are două reuşite în 2016 şi ocupă locul 1 în top-ul marcatorilor din prima ligă bulgară cu 13 goluri.

*Bogdan Stancu are patru goluri în 2016.

*Florin Andone a adunat 12 reuşite, la Cordoba, în actuala stagiune.

În aceste condiţii, judecând strict după cifre, chiar şi înainte de a se accidenta, Marica era a 6-a opţiune pentru echipa naţională.

Niciun minut la Euro 2008

Chiar dacă, în ultimii ani, n-a strălucit la echipele de club, mai ales din cauza problemelor medicale, în schimb, Marica a fost mereu un vârf util naţionalei. De altfel, bilanţul său, 25 de goluri în 70 de selecţii, confirmă acest lucru. Dacă n-ar prinde însă lotul pentru Euro 2016, un atacant prolific al naţionalei riscă să rămână cu un regret: niciun minut pentru tricolori la un turneu final!

Marica a debutat la prima reprezentativă, în noiembrie 2003, într-un amical cu Italia. A avut şi ghinionul de a fi contemporan cu o perioadă în care naţionala a adunat necalificările, lipsind de la Euro 2004, CM 2006, CM 2010, Euro 2012 şi CM 2014. Ciprian a fost inclus în lotul pentru Euro 2008, însă n-a bifat niciun minut la turneul final.

În primul meci, cu Franţa (0-0), a fost preferat Daniel Niculae în atac. Înaintea celui de-al doilea meci, cu Italia (1-1), Marica s-a accidentat şi tot Daniel Niculae a fost titularizat. Iar la ultima întâlnire, cu Olanda, Marius Niculae a început jocul, Daniel Niculae l-a schimbat după 59 de minute, iar Marica n-a mai intrat, fiindcă l-a enervat pe Piţurcă. „Pe Florentin Petre l-am introdus în teren pentru că nu mi-a plăcut cum s-a încălzit şi nici ce răspunsuri mi-a dat Marica, în momentul în care i-am pus unele întrebări“, a declarat selecţionerul de atunci, imediat după înfrângerea cu Olanda (0-2).

CITEŞTE ŞI:

*Marica, cifre îngrozitoare: cum arată fişa medicală a stelistului, câte accidentări a avut din 2010 şi câte meciuri a ratat*

*Marc, reacţie mârlănească după accidentarea lui Marica: „Nu-mi pare rău“. Duckadam l-a desfiinţat

*Marica, trimis la femeia care face minuni: cine crede că nu medicina, ci bioenergia îl va salva pe Ciprian

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite