VIDEO Noapte albă în Munchen, după victoria superbă cu Ucraina. Moment emoționant creat de fanii României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria României cu Ucraina (3-0) de ieri a produs o bucurie enormă atât acasă, cât și pentru susținătorii naționalei de la fața locului, din Germania. Dacă succesul fenomenal din primul meci de la Euro 2024 a scos oameni în stradă în București, și la Munchen s-a sărbătorit până în zori.

După încheierea partidei, mulți suporteri au făcut cale întoarsă în piața centrală din Munchen, unde au luat cu asalt barurile de zonă. Au curs râuri de bere, au fost râsete și bucurie pură, s-au făcut mii de filmulețe și de fotografii. Fanii naționalei lui Edi Iordănescu s-au împărțit în două grupuri, au scandat și au cântat până au rămas fără voce.

”Ole, România, Ole”, ”Cinste lor, cinste tricolorilor”, sau ”România, ale, România, ale” au fost preferatele suporterilor, plus câteva referiri deloc măgulitoare la vecinii de peste Tisa. Dar momentele minunate au fost la intonarea imnului, când ”Deșteaptă-te, române” s-a auzit din mii de piepturi, făcând deliciul turiștilor și localnicilor prezenți în Marienplatz. Cei mai avizi de fotografii, de filmulețe sau de transmisiuni live pe rețelele de socializare au fost - se putea altfel - asiaticii, care alergau între grupurile de români ca să prindă cele mai frumoase momente.

Petrecerea s-a încheiat pentru unii spre dimineață, pentru că un astfel de succes trebuie sărbătorit cum se cuvine. Că doar a fost abia a doua victorie a României din istorie la un Campionat Mondial (prima a fost în 2000, când am învins Anglia cu 3-2), indiferent că naționala a fost reprezentată de Generația legendelor, de Generația de aur sau de nou-născuta Generație de suflet.

Fotografia învingătorilor: steagul României a fluturat în piața centrală din Munchen. Foto Adevărul
Fotografia învingătorilor: steagul României a fluturat în piața centrală din Munchen. Foto Adevărul

Chiar dacă s-au mai spart sticle, accidental, nu s-au înregistrat incidente, cel puțin până la ora la care am stat alături de suporteri. Oricum, poliția germană a fost mereu pregătită să intervină, dar oamenii legii nu s-au afișat ostentativ, ci au stat retrași, urmărind cu atenție desfășurarea evenimentelor.

Următoarea partidă a tricolorilor va avea loc sâmbătă, pe 22 iunie, de la ora 22.00, la Koln.  România va întâlni favorita Belgia, echipă care a fost învinsă surprinzător de Slovacia ieri, cu 1-0, în prima etapă a fazelor grupelor Euro 2024.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite