VIDEO Luis Alberto a sărit să-l bată pe Rooney, iar la final i-a luat tricoul de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Alberto a ieşit învingător din duelul cu Wayne Rooney FOTO Getty Images/Guliver
Luis Alberto a ieşit învingător din duelul cu Wayne Rooney FOTO Getty Images/Guliver

CFR a învins la Manchester, dar gustul amar al necalificării în primăvara Ligii Campionilor a umbrit oarecum performanţa clujenilor.

Entuziasmaţi însă de cele zece puncte obţinute în Ligă, nou record pentru fotbalul românesc, şefii CFR-ului au stabilit un nou obiectiv pentru echipa ardeleană: finala Ligii Europa. Până să ajungă însă acolo, fotbaliştii aşteaptă bonusul de 50.000 de euro, pentru fiecare jucător, promis de Arpad Paszkany în cazul unui succes în „Teatrul Viselor”.„E prima victorie a unei echipe româneşti în faţa lui Manchester. Jos pălăria pentru toţi băieţii! A fost eurogolul lui Alberto şi rămâne un rezultat istoric”, a spus patronul din Gruia.

Luis Alberto a venit de la Braga

Eroul meciului de la Manchester, brazilianul Luis Alberto Santos dos Santos, care a catapultat mingea în vinclul porţii lui De Gea, a ajuns la CFR abia după ce echipa s-a calificat în Liga Campionilor. Alarmaţi de numărul mare de accidentaţi pe care campioana îi avea la începutul toamnei, conducerea clubului a transferat în septembrie trei fotbalişti: Luis Alberto, Bjelanovici şi Aguirregaray. Primul a fost titularizat de Ioan Andone în chiar săptămâna venirii, contra lui Sporting Braga, în primul meci din Ligă. Ando s-a bazat pe faptul că acesta cunoştea bine adversarul, întrucât fusese împrumutat chiar cde acolo. Alberto nu intra în planurile lui Jose Peseiro şi în 2012 a jucat doar două meciuri pentru Braga. CFR l-a luat însă de bun şi nu s-a înşelat în privinţa lui.

A jucat în campionatul Braziliei

Luis Alberto (29 de ani) este unul dintre puţinii brazilieni din România, care chiar a jucat în prima ligă din Brazilia. S-a întâmplat în 2007-2008, când mijlocaşul a evoluat pentru Cruzeiro, unde l-a avut coleg pe coechipierul de la CFR, Rafael Bastos. Cei doi au mai jucat împreună şi în Portugalia, la Nacional Madeira. „Înainte să vin la Cluj am vorbit cu Rafael, care mi-a spus că totul e ok aici. A contat şi părerea lui, dar şi a lui Beto. Toată ziua vorbea în vestiarul lui Braga numai despre CFR”, a povestit Luis Alberto. La 22 de ani el a trăit şi o experienţă arabă, fiind împrumutat şase luni la echipa Al Ettifaq, în Arabia Saudită. Nu s-a adaptat la căldurile de acolo şi s-a întors în Brazilia.

I-a cerut arbitrului mingea de joc

„Fără îndoială este cel mai frumos gol din cariera mea.  Nu vii zilnic pe Old Trafford, iar un gol marcat contra lui Manchester chiar e un moment special. Îl voi povesti fiului meu”,a declarat Luis Alberto. El s-a ales şi cu două trofee după meci. Mai întâi a făcut schimb de tricouri cu Wayne Rooney, pe care a fost la un pas să-l ia de gât în timpul meciului, deoarece englezul n-a dat mingea afară la o accidentare a lui Rui Pedro. El s-a răstit energic la starul lui Manchester, după care s-a luat şi de Ryan Giggs, care venise în sprijinul colegului său. După ce s-a ales cu tricoul lui Rooney, Alberto s-a dus glonţ la arbitrul Daniele Orsato şi l-a rugat să-i lase lui balonul de joc, ca amintire. Italianul a înţeles rugămintea jucătorului şi i-a dat balonul.

   1,5 milioane de euro este cota de piaţă a brazilianului Luis Alberto

   „Din păcate în fotbal e greu să le poţi avea pe toate. Noi am bătut la Manchester, dar Braga a pierdut acasă. Braga a demonstrat că a fost cea mai slabă din grupă”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite