VIDEO Cupa României: Steaua - Dinamo 2-2, "câinii" merg în finală după un meci dramatic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fază din meciul Steaua - Dinamo, duel între Marica şi Puljici  FOTOGRAFII David Muntean
Fază din meciul Steaua - Dinamo, duel între Marica şi Puljici  FOTOGRAFII David Muntean

Steaua şi Dinamo au încheiat la egalitate în partida retur din semifinalele Cupei României, scor 2-2, rezultat care îi trimite pe dinamovişti în finală. Steliştii au condus cu 1-0 şi 2-1, dar n-au putut obţine victoria cu un om mai puţin pe teren, după eliminarea lui Bourceanu.

Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României, după ce a terminat la egalitate, miercuri, în deplasare, pe Arena Naţională, scor 2-2 (0-1), cu formaţia Steaua Bucureşti, deţinătoarea trofeului, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

În partida tur, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, scorul a fost egal, 0-0, iar Dinamo a obţinut calificarea datorită numărului de goluri mai mare înscrise în deplasare.

Miercuri, golurile Stelei au fost marcate de Enache '17 şi Chipciu '52, în timp ce pentru Dinamo au înscris Ekeng '51 şi Puljici '75.

În minutul 43, stelistul Bourceanu a fost eliminat direct după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Gnohere. Iniţial, arbitrul Cristian Balaj i-a acordat cartonaş galben mijlocaşului stelist, dar a revenit asupra deciziei şi l-a eliminat pe Bourceanu după ce şi-a dat seama de duritatea intervenţiei.

La pauză, arbitrul Cristian Balaj l-a trimis în tribună pe antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf, care a protestat faţă de eliminarea lui Bourceanu.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni, joi, echipele CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Finala Cupei României se va disputa la 10 mai.

Reghecampf n-are milă de Balaj: Ne-a nenorocit! 

Mirel Rădoi l-a găsit vinovat pe Bourceanu: Aşa ceva nu se face!

Gigi Becali: Nu suntem echipă mare!  Ce a spus despre Bourceanu şi despre arbitrajul lui Balaj

Mircea Rednic vrea să primească acces în Europa şi cere înţelegere de la durul Duru

Scor final, Steaua - Dinamo 2-2! 

Min. 75. Gooool Dinamo! Puljici egalează după o fază în care Dinamo a şutat de trei ori: Marc a trimis cu capul în bară, Romario a şutat în Cojocaru, iar croatul Puljici a dat gol! La acest scor, Dinamo merge în finală! 

Min 71. Şi Rednic epuizează schimbările: Essombe intră, iese Hanca. 

Min. 66: Tade intră pe teren în locul lui Hamroun, ultima schimbare a Stelei. 

Minutul 57. Romario intră în locul lui Lazăr. 

Minutul 52. Goool Steaua! Chipciu o readuce pe Steaua în avantaj după un minut! Chipciu reia în plasă după un şut al lui Popa respins de Cerniauskas. 

Minutul 53. Popa intră pe teren în locul lui Stanciu. 

Minutul 51. Goool Dinamo! Ekeng egalează cu un şut magnific, din afara careului!

Minutul 46. Marica e schimbat cu Filip. 

La finalul reprizei, Reghecampf i-a reproşat lui Balaj arbitrajul şi a fost trimis în tribună. 

Pauză pe Arena Naţională, se preconizează un joc şi mai intens în partea a doua. În superioritate, Dinamo va forţa egalarea. 

Min 43. Bourceanu este eliminat pentru un cot în gură aplicat lui Gnohere! Steaua rămâne în 10! 

Min 41. Şi Momcilovici cere un penalty în contul Stelei, dar arbitrul nu e impresionat.  

Min 39 Ekeng pătrunde în careu, dar îşi preia mingea prea lung şi solicită penalty, Balaj lasă jocul să continue. Dinamo începe să conteze în atac. 

Min 27. Steaua rămâne în control şi ratează şansa desprinderii prin Chipciu. Plecat de la limita ofsaidului, şeptarul Stelei îl întoarce pe Marc, dar şutul îi e blocat de Cerniauskis. 

steaua - dinamo. foto david muntean

Min 17. Goool Steaua! Enache marchează primul gol în tricoul roş-albastru, după o pasă perfectă a lui Stanciu. Rămas singur cu Cerniauskis, Enache finalizează la colţul scurt. 

Prima certitudine: nu vom avea prelungiri. 

Min. 11 Steliano Filip se accidentează după un duel cu Alex Chipciu şi este schimbat cu tânărul Laurenţiu Corbu. 

Min. 7 Meciul respectă scenariul ultimelor partide, Steaua atacă, Dinamo se apără şi aşteaptă contraatacul. 

Minutul 1. Start în derby-ul fotbalului românesc. 

25.000 de fani urmăresc meciul de pe Arena Naţională. Dinamo are 8.600 de suporteri, grupaţi într-o galerie consistentă, care domină fondul sonor. Partida e condusă la centru de Cristian Balaj.  

Echipele de start:  

Steaua: Cojocaru - Enache, Tamaş, Varela, Momcilovici - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu, Hamroun - Marica

Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Marc, Puljic, Filip - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazăr - Gnohere

Steaua şi Dinamo joacă în această seară (ora 21.30, Pro TV, DigiSport, DolceSport) pe Arena Naţională, în manşa retur din semifinalele Cupei României. Partida tur s-a încheiat la egalitate, 0-0, după un meci sărac în exprimare. 

Partida e una importantă, dacă nu chiar decisivă, pentru antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Acesta a scos echipa din lupta pentru titlu şi un nou eşec i-ar putea fi fatal tehnicianului, chiar dacă Mihai Stoica a contrazis categoric această informaţie:

"Reghe va rămâne la Steaua până când va decide el că e momentul să plece. Pentru că: 1. Gigi Becali este un om care-şi onorează promisiunile; 2. Relaţia noastră profesională este una de excepţie; 3. Proiectul pe care l-am gândit împreună este de lungă durată, incluzând printre altele şi noua bază de pregătire. Apreciez activitatea lui Edi Iordănescu la Târgu Jiu, i-am spus-o şi personal, nu contest spiritul în care a fost crescut de o legendă a clubului nostru, sunt convins că în viitor va antrena şi Steaua. Îmi permit să-i dau, totuşi, un sfat, fără nicio urmă de ironie. Să nu se emoţioneze şi să nu cadă în plasa unor persoane avide de senzaţional. Acest subiect nu există, indiferent de locul pe care-l vom ocupa la finalul sezonului sau de numărul de trofee câştigate în 2016", a scris Stoica pe facebook. 

Statisticianul Răzvan Toma a selectat cele mai importante informaţii din istoria derbyului Steaua - Dinamo în Cupa României. 

Steaua şi Dinamo s-au întâlnit în Cupă de 25 de ori bilanţul direct fiind favorabil primei echipe cu 14 victorii, 2 egaluri, 8 înfrângeri, golaveraj 47-37, un rezultat fiind anulat (acea finală din 1988).

# Cea mai drastică victorie stelistă s-a produs la 12.06.1985, în semifinale, Steaua – Dinamo 5-0.

# Cea mai drastică victorie dinamovistă, la 27.11.2002, în optimile de finală, Steaua – Dinamo 0-3.

# Cele mai multe victorii consecutive steliste au fost 5, între 1966 şi 1976.

# Cele mai multe victorii consecutive dinamoviste au fost 3, toate în 2002.

# Meciul cu cele mai multe goluri a fost finala de la 02.05.1990, când Dinamo a învins cu 6-4, aşadar 10 în total.

# Din punctul de vedere al fazei în care s-au confruntat, de cele mai multe ori, în 11 rânduri, au făcut-o în finală, apoi de 9 ori în semifinale, de 3 ori în sferturi, câte o dată în optimi şi 16-imi.

 # Fostul stadion „23 August” a fost gazda celor mai multe dintre confruntări, 12. De 23 ori au jucat în Bucureşti şi de 2 ori la Braşov.

# Cele mai multe apariţii de la Steaua le-a avut în aceste derby-uri Marius Lăcătuş, 9, urmat de Gavril Balint şi Miodrag Belodedici, câte 7.

# Cele mai multe apariţii de la Dinamo le-au avut Ioan Andone şi Mircea Rednic, câte 7, urmaţi de Costel Orac şi Florentin Petre câte 6.

# Pentru Steaua a marcat de cele mai multe ori în aceste confruntări Florea Voinea, de 6 ori, urmat de Marius Lăcătuş de 4 şi Gheorghe Tătaru II de 3.

# Pentru Dinamo a marcat de cele mai multe ori Florin Răducioiu, de 3 ori, urmat de Florea Dumitrache, Mircea Lucescu, Vlad Munteanu, Claudiu Niculescu şi Octavian Popescu de câte 2.

# Anton Doboş şi Ionel Dănciulescu sunt cei doi care au jucat în ambele tabere în aceste dueluri. Primul câte un meci pentru fiecare, al doilea de 5 ori pentru Dinamo şi de doar 2 ori pentru Steaua, însă pentru roş-albaştri a izbutit să înscrie 2 goluri.

# A existat un singur autogol, cel al dinamovistului Bărboianu la finala din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite